Balkan Türkleri Dayanışma Derneği'nden geleneksel kaynaşma yemeği

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Bafra Şubesi tarafından '8. Geleneksel Kaynaşma ve Eğlence Yemeği' düzenlendi.Bafra Şehir Kulübü'nde düzenlenen yemekte, Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Balkan Türkleri Dayanışma Derneği'nden geleneksel kaynaşma yemeği

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Bafra Şubesi tarafından '8. Geleneksel Kaynaşma ve Eğlence Yemeği' düzenlendi.

Bafra Şehir Kulübü'nde düzenlenen yemekte, Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Bafra Şube Başkanı Memduh Aksu'nun, yaptığı açılış konuşmasında duygu dolu sözleri davetlileri de duygulandırdı. Balkan Türklerinin, birlikteliğini ve örfünü yaşatmak amacıyla her yıl etkinlik yaptıklarını belirten Aksu, "1912-1914 Balkan Savaşları sonunda Balkanlar'da milyonlarca Türk kalmıştır. Mübadelenin derin acısını yaşayan atalarımızdan yaklaşık 30 bin kadarı da Samsun'a yerleşmiştir. O gün gelenler Baframızın da 22 mahallesine ve şehir merkezine yerleşmiştir. İşte bizler bu mübadelenin derin acısını yaşayan insanlarımızın torunları olarak, bizlere düşen görev, geçmiş tarihimize sahip çıkarak geleneklerimizi hiç unutmamaktır. Çok şükür ki atalarımız, dedelerimiz göçmen kuş oldular ama kaybolmadılar. Bizler onların çocukları ve torunlarıyız. Harman olduk ama savrulmadık. Başak olduk, olgunlaştık ve güzelim topraklarımızda yeniden yeşerdik." dedi.

Yemekte bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise "Mübadele zamanında kırıla kırıla sağ kalanlar buralara kadar gelebilmiştir. Biz bunları milletler arası ilişkilerde dile getirememişiz. Bu da bizim eksikliğimiz. Tarihte Türkler gittikleri yerleri hiçbir zaman sömürmemiş, hiçbir zaman orada baskı yamamış, her gittiği yere adaleti götürmüştür. Tarihte Türk milletinin uğradığı haksızlıklar dile getirilmemiştir. Bize bırakılan şerefli bir tarih var. Balkanlar olsun, Kafkaslar olsun, neresi olursa olsun bizim atalarımız bize önemli yük bırakmamış. Utanacağımız bir şey bırakmamış. Onun için onlarla iftihar ediyorum. Bazen televizyonlarda belgesellerde gördüğümüz çekilen zulümler bizleri derinden etkiliyor. " diye konuştu. Yerel sanatçıların söylediği türkü ve şarkılarla devam eden Balkan Türkleri yemeğine çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN

Yorumlar