Balkan göçmenlerinden Tartan'a vefa borcu

İzmir'in Konak Belediye Başkanı ve DSP adayı Hakan Tartan, Balkan dernekleri yöneticileriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Balkan göçmenlerinden Tartan'a vefa borcu

İzmir'in Konak Belediye Başkanı ve DSP adayı Hakan Tartan, Balkan dernekleri yöneticileriyle buluştu. Adaylık süreci ve İzmir’in geleceğinin nasıl kurtulacağını açıklayan Tartan, Balkan derneklerinden tam destek aldı. Kosova, Bosna, Makedonya, Bulgaristan ve Balkan göçmenlerinin oluşturduğu İzmir ve Ege derneklerinin katıldığı toplantıda konuşan Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan ise, “Bugüne kadar herkes ayrımcılık yaparken göçmenlere sahip çıkan tek kişi Hakan Tartan oldu. Nasıl ki o bize sahip çıktı, biz de ona sahip çıkacağız, destek olacağız. Bizim için bu seçimlerde partiler değil, kişi var. O kişi de Balkan kökenli olan Hakan Tartan.” dedi. Toplantıya katılan Balkan göçmenlerinden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Vekili Akın Kazancoğlu da, “Hakan Tartan, bütün Balkan camiasına kucak açtı. Biz de ona sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

DSP adayı Başkan Tartan, nüfusun hemen hemen yarısı Balkan göçmeni olmasına rağmen yeteri kadar temsil edilmediğini söyledi. Yerel yönetimlerin insanlarla yürüyen bir sistem olduğunu belirterek, “İzmir belediye başkanı adayları içerisinde Balkan ve Rumeli ağırlıklı hemen hemen hiç kimse yok. İzmir nüfusunun yarıya yakını Balkan göçmenlerinden oluşurken temsil edecek kimse kalmadı. Ayrımcılığı, bölünmeyi değil, birleştirmeyi sağlayacaksak eğer, halkın isteğini de gözardı etmemek gerekiyor. Benim koltukla işim yok ama benim başladığım işlerin, destek veren insanların yok sayılması üzüntü verici. Şu anda Konak adayı olan önce Gaziemir’den, sonra Karşıyaka’dan, en sonunda da Konak’tan aday gösterildi. Demek ki, ‘Bizimki olsun da nereden olursa olsun’ anlayışı var. Bakın, yerel seçimlerde hedef hizmet götürmektir, halkın ihtiyacını görebilmektir. Bu, insanlarla yürüyen bir sistemdir. Kentte yaşayanlar bildiği, sevdiği isimleri orada görmek ister.” dedi.

Hakan Tartan, CHP’ye kırgın olmadığını, kırıldığı noktanın Atatürk ve cumhuriyetin temel değerlerine yapılan saygısızlık olduğunu tekrarladı. Geçmiş seçimlerde DSP’nin sahip çıktığı ve CHP’nin şimdi kurtuluş olarak gördüğü isimler olduğunu hatırlatarak, “Bakın, Atatürk ve cumhuriyetin değerleri tartışılır hale geldi. Atatürk’ü ve bayrağı önce adliyeden çıkarırsınız, sonra sıra okullara gelir, oradan da çıkarırsınız, sonra diğer devlet kurumları, derken bir bakmışsınız unutturulmuş. Zaten yapılmak istenen bu. Bugün eğer özgürlüğümüz, bağımsızlığımız söz konusuysa bizi biz yapan, bizi bugünlere getiren Ulu Önder Atatürk’ü ben hiçbir yerde tartışmam. Burada temel değerlerimizle bir çatışma var. 2009 yerel seçimlerini hatırlayın. Üç isim sayacağım; bir tanesi Sayın Mustafa Sarıgül, Şişli’ye aday oldu, yüzde 56 ile seçildi ve bugün CHP’den büyükşehir adayı ama o zaman DSP ve Ecevit ruhu ona sahip çıkmasaydı, aday olmasaydı bugün ne olurdu? İstanbul’u kim kurtarırdı? Bu soruyu sormak lazım. İkincisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Ona da 2009’da kırmızı kart gösterildi, DSP sahip çıktı. Eskişehir’de CHP yok, Yılmaz Hoca'nın kişiliğiyle var. Bir de Ordu’da Seyit Torun, orada da aynı şey yaşandı. Böyle 60’a yakın örnek var. Demek ki bazen kapanan yolları halk açıyor ve dayatmaya karşı çıkarak doğru tercihi yapabiliyor.” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin siyasi çekişmelerin değil, hizmet etmenin yeri olduğunu vurgulayan Başkan Tartan, Konak adaylarının yeteri kadar tecrübesi olmadığını ve İzmir’in vakit kaybedeceğini savundu: “Kimsenin hizmet etmek gibi bir derdi yok ama ben hizmet etmek istiyorum. Ben 100 proje ortaya koyuyorum. Yeni kent planıyla kente 2 milyar dolar yatırım geldi. İzmir’e cumhuriyet tarihinde gelen en büyük yatırım. Gelecek beş yıldaki yatırım miktarı 15 milyar dolar. Kent böyle geliştirilir. Ben bunlara kafa yorarken bazıları rant peşinde. Yerel yönetimler siyasi çekişmelerin değil, hizmetin makamıdır. Bir de diğer adayları değerlendirdiğimizde Konak adayları içinde deneyimli hiçbir aday yok. Ekibini ancak iki yılda tanıyacak, üçüncü yılda iş yapmaya başlayacak, o işlerin etkisi ancak kalan iki yılda görülecek. Deneyimli olmayanların kente vakit kaybettireceğini düşünüyorum.” CİHAN

Yorumlar