Balıkesirspor Süper Lig'e çıkarsa 30 bin kişilik stat yapılacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkması halinde 30 bin kişilik modern bir stadın şehre yakışacağını belirterek, "Bunun için Balıkesir kamuoyunda ve insanımızın zihinlerinde kabul görmesi lazım.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesirspor Süper Lig'e çıkarsa 30 bin kişilik stat yapılacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkması halinde 30 bin kişilik modern bir stadın şehre yakışacağını belirterek, "Bunun için Balıkesir kamuoyunda ve insanımızın zihinlerinde kabul görmesi lazım. Herkesin Balıkesirspor'a destek vermesi lazım." dedi. Vali Turhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, şehre spor tesisleri ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kurtdereli Spor Salonu'ndaki toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan da katıldı.

Yeni stadın şehir dışına yapılacağını, mevcut stadın yerininse yeşil alan olacağını belirten Turhan, "Sporcularımıza da biraz gayret ve çaba düşüyor. İnşallah bu hayal değil, gerçekleşebilecek yakın bir hedef olarak hayata geçebileceğine inanıyorum. Bakanlığımız, illerin potansiyeline göre spor kulübünün başarısı ve bulunduğu lig durumuna göre statlar yapılıyor. Bu kapsamda gerçekten çok modern statlar yapıldı. Burada temel ölçüler, takımın bulunduğu lig ve dolayısıyla ihtiyaç. Bizim stadımız, kendi çapında iyi statlardan biri ancak Süper Lig'deki bir takım açısından yeterli değil. Eğer Balıkesirspor Süper Lig'e çıkarsa stat olma ihtimali çok yüksek. Bunun için bir iki yer var ancak Üçpınar mevkisi en iyi aday gibi duruyor. Burada 2 bin dönüm yerimiz var. Bunları konuşmak biraz erken." diye konuştu.

Burada konuşan Vali Turhan, yıllarca eksik kalmış iki projenin en geç iki yıl içinde tamamlanacağını bildirdi. Bunlardan birisinin 3 bin 500 kişilik salon olduğunu ifade ederek, "Salonumuzun temeli atıldı ve inşaat başladı. Şehirler için salonlar gerçekten önemli. Bu salonlar sadece spor müsabakalarının yapıldığı değil, sosyal ve kültürel etkinliklerin da yapıldığı, ihtiyaç olan mekânlar. Balıkesir büyükşehir olurken böyle bir stada ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacın giderilmesi, şehrimiz için önemli bir gelişme oluyor. Balıkesir'e yakışır, muhteşem bir salon. İnşallah bu salonumuz, önümüzdeki yıl ağustos ayında hizmete girecek. Yaklaşık maliyeti 20 milyon lira, ihale bedeli ise 14 milyon 497 bin lira. Diğer müjdemiz ise şehrimizde eksikliği hissedilen kapalı yüzme havuzu projesi. İnşallah 2014 yılı programına geçti, ihale talimatı bekliyoruz. Bu iki tesis, Balıkesir sporuna çok ciddi katkı sağlayacak. Büyükşehire de yakışır iki tesise kısa sürede kavuşacağız." şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün geçen yıl güzel hizmetler yaptığını aktaran Turhan, "Kurtdereli Spor Salonu ve Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri'nin enerji nakil hatlarını yeniledik. Yaklaşık 140 bin lira harcadık. Bunun yanında Atatürk Stadı'nın güvenlik kamera sistemi ve seslendirme sisteminin yapımını tamamladık. Atletizm pistini sentetik çime çevirdik. Ayrıca stadımızın ışıklandırması tamamlandı ve ilk gece antrenmanı gerçekleşti." dedi.

'ATATÜRK STADI'NIN TRİBÜNLERİ KAPANACAK'

Balıkesir'in ilçelerine yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Vali Ahmet Turhan, şöyle devam etti: "Edremit sentetik futbol çim sahasının tanzimi gerçekleştirildi. Bu seneki yatırımlarımız olarak Edremit'te gençlik merkezi inşaatı başladı. İlçelerimizde spor salonu sıkıntısı vardı. Geçen yıl Spor Toto, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaremiz protokol yaptı. Spor salonlarının yarı ücret bedelini Özel İdare karşıladı. Manyas'ta spor salonunun temeli atıldı, bu yıl tamamlanacak. İvrindi'de spor salonu inşaatı başladı. İnşallah Kepsut spor salonunun yer teslimi yapıldı, en kısa zamanda başlanacak."

Atatürk Stadı'nın tribünlerinin üstünün kapanmasının bir ihtiyaç oluğunu ve bunun için bakanlığa teklif verildiğini aktaran Balıkesir Vali Turhan, "5 milyon lira gibi bir maliyeti var, inşallah hayata geçecek. Yine Ali Hikmet Paşa 2 no'lu sentetik çim saha tanzimini, 2014 yılı yatırım programına teklif ettik. Bandırma'ya da yine 3 bin 500 kişilik spor salonu teklifimiz var. Bazı ilçelerimizde stadyum eksiği var. Bigadiç ve Dursunbey'e stat için teklifler yapıldı. Erdek spor salonu tamamlandı. Sındırgı, Susurluk ve Balya'da hâlâ spor salonu yok, buralara salon için teklifler yapıldı." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar