Balıkesirli ülkücüler Atatürk anıtındaki boş direğe bayrak çekti

Balıkesir Ülkü Ocakları, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağının indirilmesini bayrak yürüyüşü ile protesto etti. Şehir merkezinde toplanan kalabalık grup sloganlar attı. Gurup Atatürk anıtı önünde bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesirli ülkücüler Atatürk anıtındaki boş direğe bayrak çekti

Balıkesir Ülkü Ocakları, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağının indirilmesini bayrak yürüyüşü ile protesto etti. Şehir merkezinde toplanan kalabalık grup sloganlar attı. Gurup Atatürk anıtı önünde bulunan boş bayrak direğine Türk bayrağı çekti.

Balıkesir'de Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen bayrak yürüyüşüne vatandaşlar destek verdi. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan grup, açtığı dev Türk bayrağı ile Anafartalar Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Kadınların da ilgi gösterdiği yürüyüşte ellerinde Türk bayraklarını bulunan vatandaşlar, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP, Ne Mutlu Türküm Diyene, Bayrağa uzanan eller kırılsın, Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde slogan atarak, Kızılay Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

Slogan atarak yürüyen gruba vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Ülkü Ocakları Başkanı Coşkun Özkan, eski belediye başkanı İsmail Ok ve vatandaşlar katıldı. Polisin geniş güvenlik önemleri aldığı yürüyüşte, kalabalık AK Parti İl binasının bulunduğu caddeye geldiğinde ıslık ve alkışlarla protesto etti. Polisin Abdulgafur Efendi Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde geniş güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.

Atatürk Anıtı önünde toplanan gurup, burada saygı duruşu ve İstiklal marşını hep bir ağızdan okudu. Daha sonra Ülkü Ocakları Başkanı Özkan, kısa bir konuşma yaptı. Ardından tekbir getiren gurup, anıt önünde bulunan ve bayrak bulunmayan direğe yanlarında getirdikleri bayrağı getirdi. Okunan İstiklal marşının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar