Balıkesir'in yeni ilçesi Altıeylül'ün yedi ayda 2 bin 500 personeli oldu

Balıkesir merkeze bağlı Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, yedi ay önce kurulduklarını belirterek, bu sürede yaklaşık 2 bin 500 personelleri olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'in yeni ilçesi Altıeylül'ün yedi ayda 2 bin 500 personeli oldu

Balıkesir merkeze bağlı Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, yedi ay önce kurulduklarını belirterek, bu sürede yaklaşık 2 bin 500 personelleri olduğunu bildirdi. Kaymakamlığa bağlı hizmet veren Emniyet, Jandarma, Nüfus, Müftülük, Milli Eğitim, Tarım, Mal ve Sağlık müdürlükleri gibi birimlerin kurularak hizmete başladığını söyledi.

Büyükşehir olan Balıkesir'in merkezde kurulan iki yeni ilçesinden Altıeylül'ün Kaymakamı Gale, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tanıtım toplantısına ilçe müdürleri ve diğer personel de katıldı. Şimdilik Balıkesir Valiliği binası girişinde hizmet verdiklerini belirten Gale, en temel görevlerinin vatandaşa hizmet olduğunu bildirdi. Toplantıda Kaymakam Gale'ye Yazı İşleri Müdür Vekili Ahmet Gökcan Aşçıoğlu, Nüfus Müdürü Müzeyyen Tarikçi, İlçe Müftü Vekili Necati Kara, Jandarma Komutanı Binbaşı Enis Çoban, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Çelik, Tarım Müdür Vekili Arif Alper Bilir, Mal Müdür Vekili Atiye Mert ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Akan eşlik etti.

İlçenin yeni kurulduğunu belirten Bayram Gale, hizmet ederken vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde tutmak istediklerini vurguladı. Bunun için ulaşılabilirliği ve kolay bir şekilde vatandaşın hizmet almasını sağlayacak bir yapı oluşturulmaya çalışıldığını anlatarak, "Bu süreç içerisinde bazı sıkıntı ve eksikliklerimiz oldu. Moralimizin bozulduğu ve kendimizi çaresiz hissettiğimiz anlar dahi oldu ancak bu yedi aylık süreçte geldiğimiz noktanın çok kötü olmadığını gördük. Bize başta sayın valimiz ve il yönetimi büyük destek verdi. Kaymakamlığın birtakım altyapı eksikleri vardı." dedi. Yedi aylık sürede yaklaşık 2 bin 500 personel oluştuğunu belirten Kaymakam Gale, bu durumun çok olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi. En önemli hedeflerinin şeffaf bir kamu yönetimi oluşturmak olduğunu belirterek, yapılan her işin toplumun genel kabulünü görmesini arzuladıklarını söyledi.

'PAMUKÇU TERMAL OTELLER BÖLGESİ OLACAK'

Sınırları içerisinde toplam 94 mahalle olduğu bilgisini veren Altıeylül Kaymakamı, nüfus bakımından 170 bin kişiyle Balıkesir'in en büyük ilçesi olduklarını aktardı. İlçede 99 okul ve 26 bin 279 öğrenci bulunduğunu kaydederek, "Ayrıca bin 948 öğretmen ve 877 dersliğimiz bulunuyor. İlçemizde 670 sağlık personeli ve 41 aile hekimi olmak üzere 340 hekim görev yapmaktadır. İlçemize kara, hava, demir ve deniz yoluyla ulaşım sağlanmaktadır. Organize sanayi, üniversite, adliye, tarım alanları ve hayvancılık sektörü ilçemiz sınırları içinde yer alıyor. Ayrıca yeni yapılacak olan otoban, Altıeylül ilçesinden geçecek. İlçemizin termal kapasitesi de var. Üç mahalleye bölünen Pamukçu'yu, termal oteller bölgesi haline getirmeyi planlıyoruz. Yakın zamanda bunun çalışmalarına başlayacağız. Balıkesir coğrafi olarak da şanslı illerden biri iki denize kıyısı var. Farklı kültürleri içinde barındırıyor. İyi bir ekip çalışmasıyla ilçemizi daha da geliştirebileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

En büyük eksiklerinin hizmet binası olduğunu kaydeden Kaymakam Gale, şöyle devam etti: "Hükümet konağı için arayışlarımız sürüyor. Hükümet binaları, bana göre prestij binalarıdır. Modern ve prestijli bir bina yapmayı hedefliyoruz. Bakanlık bu konuda bize yetki verdi. Geniş ve güzel imkânlarımız var. Yeni kurulan ilçelere bu imkânlar tanınıyor. Eski Tekel binasını, kaymakamlık binası olarak kullanacağız. Restore çalışmaları devam ediyor ama tüm kurumlarımızı buraya sığdırmamız mümkün olmadığından yeni bina da yapacağız. Altıeylül'de öne çıkan özellikler bana göre tarım, sanayi ve hizmet. Tarım ve sanayinin birbiriyle bağlantılı büyüyeceğine inanıyorum."

Toplantının sonunda ilçede ilk kimlik kartı da verildi. "Altıeylül" yazısının yer aldığı ilk kimlik kartı, Kaymakam Bayram Gale tarafından Hülya Yeniceli isimli vatandaşa verildi. CİHAN

Yorumlar