Balıkesir’den Soma’ya çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömürleri Yeraltı Kömür İşletmeleri'ne ait kömür ocağında trafo patlaması sebebiyle meydana yangın için bölgeye tam donanımlı arama kurtarma aracı gönderildi. Balıkesir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir’den Soma’ya çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömürleri Yeraltı Kömür İşletmeleri'ne ait kömür ocağında trafo patlaması sebebiyle meydana yangın için bölgeye tam donanımlı arama kurtarma aracı gönderildi. Balıkesir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Bahar, 7 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin bölgeye ulaştığını söyledi. Ayrıca Balıkesir’deki 2 devlet hastanesi gelebilecek yaralılara karşı alarma geçirildi. Ayrıca itfaiye, UMKE ve 112’ye ait çok sayıda ekip ve araç da bölgeye sevk edildi.

Balıkesir AFAD Müdürü Bahar, olayın meydana gelmesinin ardından Ankara AFAD Başkanlığı’nın koordinesiyle bölgeye tam donanımlı arama kurtarma aracıyla birlikte 1 şube müdürü ve 6 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin gönderildiğini kaydetti. Araçta temiz hava tüplü maske, hidrolik kırıcılar, kırıcı delici aletler ve aydınlatma setleri bulunuyor.

İhtiyaç duyulması halinde bölgeye takviye araç ve personel gönderileceğini ifade eden Müdür Bahar, ekiplerin Savaştepe ilçesi üzerinden bölgeye ulaştığını bildirdi.

Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 2 araç ve 10 personelden oluşan arama kurtarma ekibi de bölgeye gönderildi. Ayrıca 2 UMKE ve 2 112 ekibi bölgeye gönderilirken, bir 112 ekibi de Savaştepe ilçesinde hazır bekletiliyor.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Hasan Hocaoğlu ise şehirdeki 2 adet devlet hastanesinde, gelebilecek yaralılar için hazırlıkların yapıldığını söyledi. Acil servislerin alarma geçirildiği ve yatakların açıldığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar