Balıkesir'den Irak'ta yaşayan Türkmenlere gıda yardımı

Balıkesir Valiliği, Irak'ta yaşayan Türkmenler için hazırlanan gıda malzemelerini taşıyan aracı bölgeye uğurladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kızılay'ın koordinesinde hazırlanan araçta içinde kuru gıdaların bulunduğu...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'den Irak'ta yaşayan Türkmenlere gıda yardımı

Balıkesir Valiliği, Irak'ta yaşayan Türkmenler için hazırlanan gıda malzemelerini taşıyan aracı bölgeye uğurladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kızılay'ın koordinesinde hazırlanan araçta içinde kuru gıdaların bulunduğu bin 975 adet gıda paketleri bulunuyor.

Irak'ta yaşayan Türkmenlere gönderilmek üzere hazırlanan gıda yüklü aracın hareketinden önce valilik bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Turhan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar ve diğer yetkililer katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Vali Turhan, mağdur olan soydaşlara bir nebze olsun yardımcı olmak istediklerini belirterek "Katkı sunan bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bin 975 adet gıda kolisi hazırlandı. Az sonra yola çıkacak. Bu mübarek günde bir toplumsal dayanışma, acıların paylaşılması ve insanlık görevi. Bu kapsamda düne kadar Suriye ve Irak'ta meydana gelen acılardan dolayı gerçekten millet olarak çok elem duyduk. Son dönemde Gazze'de meydana gelen katliam milletimizi derinden zedeledi. Bu kapsamda üç günlük yas ilan edildi. Öncelikle Gazze'de şehit olan kadın ve çocuklara Allah'tan rahmet diliyorum. Filistinlilere sabır ve güç diliyorum. Bu katliamı kınıyoruz. Ancak dualarımız, maddi ve manevi her türlü yardımlarımız bu insanlarla. Katkı sağlayan herkes gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Irak'ta yaşayan Türkmenlere yardım amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kızılay'ın koordinesinde gerçekleşen yardım organizasyonuna belediye, oda, dernek, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da katkı sağladı. Konuşmaların ardından içinde kuru gıda bulunan araç, valilik önünde yola çıktı. CİHAN

Yorumlar