Balıkesir'de vatandaşlar sandık başına gitti

Balıkesir'deki seçmenler, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi için erken saatlerde sandık başına gitti.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de vatandaşlar sandık başına gitti

Balıkesir'deki seçmenler, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı vatandaşlar cankurtaranla bazıları ise çocuklarıyla birlikte oy kullanmaya koştu. Yarından itibaren büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Balıkesir'de 887 bin 742 seçmen, 3 bin 431 sandıkta oy kullanacak. Yerel seçimde büyükşehir olduktan sonra Balıkesir merkezde kurulan Altıeylül ve Karesi belediyeleri için de ilk başkanlar seçilecek.

Merkez ve ilçelerinde oy kullanma işlemi devam ediyor. Seçmenler, saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek. Balıkesir Valiliği, il genelinde toplam bin 328 güvenlik görevlisinin seçim güvenliğini sağlamak için çalıştığını bildirdi. Vatandaşlar, Valilik Seçim Harekât Merkezi'ni, bugün oluşabilecek her türlü olumsuzluk, şikayet ve başvuru için arayabilecek. İrtibat telefonu, 245 13 01 olarak açıklandı.

BAŞKAN ADAYLARI ÖĞLE SAATLERİNDE OYLARINI KULLANDI

Balıkesir'de AK Parti, CHP ve MHP'nin belediye başkan adayları, oylarını öğle saatlerinde kullanmayı tercih etti. Verdikleri mesajlarla vatandaşların kararına saygı duyulması temennisinde bulundular.

AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, oyunu Paşaalanı Mahallesi'nde bulunan Çiğdem Batubey İlkokulu'nda kullandı. Oy verme işleminin ardından kısa bir açıklama yapan Uğur, "Balıkesirliler, ilk defa büyükşehir belediye başkanı için oy kullandı. Demokrasinin güzel tarafı bu. Demokrasi şöleni yaşanıyor. Balıkesir ve ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Vatandaş son sözü söylüyor. Herkesin vatandaşın sözü ve kararına itibar etmesi gerekiyor." dedi.

CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Sami Sözat ise oyunu saat 11.30'da, Merkez Teknik Lise ve Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'ndeki 1109 numaralı sandıkta kulandı. Çıkışta açıklama yapan Sözat, "Seçim sürecini Balıkesir'de olaysız bir şekilde tamamladık. Adaylar arasındaki sataşmaların dışında kaldık. Önemli olan, insanları kırmadan tercihlerini yapabilmelerini sağlamaktı. Biz kendimizi ve projelerimizi anlatmaya çalıştık. İnşallah Balıkesir, memleketimiz kazanır. İnşallah insanların vicdanlarına uygun sonuç çıkar. Bizim Balıkesir'de seçimlerden bir endişemiz yok. İstanbul gibi büyük metropollerde endişeler var. Zafer bizim olur diye temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok ise oyunu Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu'nda kulandı. Ardından yaptığı açıklamada, "Son bir haftada değişik bir süreç yaşadık. Özelikle sanal âlemde, benim adaylıktan çekildiğime dair dedikodu yayılmaya çalışıldı. Balıkesir halkı, sandıkta buna cevap veriyor. Bu yerel seçim sonuçlarının, genel seçimlere de etkisi olacak. Seçimi kaybedeceğini anlayan ağalar, benim adaylıktan çekildiğimi pompalamaya çalıştılar, Balıkesir'in dağına taşına mesaj attılar. Az kaldı, şamarı yiyecekler. Burası Kuvayi Milliye şehri, halkımız gereken dersi verecek." dedi. CİHAN

Yorumlar