Balıkesir'de üç sendika MEB Kanun Tasarısı'nı protesto için yürüdü

Balıkesir'de üç sendika, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de üç sendika MEB Kanun Tasarısı'nı protesto için yürüdü

Balıkesir'de üç sendika, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için eylem yaptı. Sendika temsilcileri, ortak basın açıklamasında siyasi iktidarın ülkeyi hızla otoriterleştirdiğini, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde denetimine alan kanuni düzenlemelerin ardından eğitim sistemini de tamamen denetimi altına almak için düğmeye bastığı iddia etti. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi çalışanlar, basın açıklamasının ardından halay çekti.

Öğle saatlerinde TÜİK binası önünde bulunan Yeşilli Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, ellerindeki dövizlerle birlikte slogan atarak, Ali Hikmet Paşa Meydanı'na kadar yürüdü. Burada da hükümete yönelik sloganlar atan sendika üyeleri, "Hırsız var!" diye bağırdı. "Babacığım hırsızlık kimden kime geçecekti? Unuttum." yazılı pankart da dikkat çekti. Eyleme Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Eğitim-Sen Temsilcisi Suat Kılıç, Eğitim-İş Temsilcisi Nuray Yaşar ve üç sendikanın üyelerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve sendika flamalarını sallayan eylemciler, sloganlarla söz konusu tasarıya tepki gösterdi.

İlk olarak konuşan Türk Eğitim-Sen Başkanı Kuran, MEB tasarısı olarak bilinen tasarının kesinlikle kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu amaçla üyelerinin bir günlük iş bıraktığını söyledi. Eğitim-İş Temsilcisi Yaşar ise tasarının bu haliyle kanunlaşması halinde eğitimin yönetilemez hale geleceğini ve MEB'in yandaş yetiştirme kurumu olacağını savundu. Yaşar, "Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen hükümet, yangından mal kaçırır gibi hazırladığı bir torba yasayla eğitimi bir kez daha kendi çıkarları ve siyasal hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istemektedir." dedi. Tasarıyla aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesinin, sadece onları ilgilendiren bir mesele olmadığını söyleyen Eğitim-Sen Temsilcisi Kılıç da, "Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının daha da artması ve nihayetinde iş güvencemizin kaldırılması vardır." diye konuştu.

Ardından sendika üyeleri, hep birlikte halay çekti. Grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar