Balıkesir'de kapatılan çöp sahası piknik yeri oluyor

Balıkesir Belediyesi tarafından yürütülen "Katı Atık Yönetimi" projesi kapsamında rehabilite edilen eski çöp sahası ağaçlandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de kapatılan çöp sahası piknik yeri oluyor

Balıkesir Belediyesi tarafından yürütülen "Katı Atık Yönetimi" projesi kapsamında rehabilite edilen eski çöp sahası ağaçlandırıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, burada önümüzdeki günlerde piknik yapılabileceğini söyledi. Ağaçlandırma çalışmasına Başkan yardımcıları Özenç ve Ali Öztozlu, Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu öğrenci ve öğretmenleriyle TEMA Vakfı Balıkesir Şubesi üyeleri de katıldı.

Belediyenin çöp toplama sahasında 45 km. yarıçaplı yerleşim yerlerini kapsayan ve komşu illerle beraber yürütülen projede sona yaklaşıldığını belirten Özenç, "Yüzde 90'ı Avrupa Birliği hibesiyle yapılan bir proje. 40 yıl bu 45 km. yarı çaplı yerleşim alanlarının çöp sorunlarını tamamen çözecek. Şimdi üzerinde bulunduğumuz yer çöp yığınıydı. Proje kapsamında kapatılarak rehabilite edilen bu alanlar yeşil hale getiriliyor. İnsanlar zaman geçtikte burayı bir piknik alanı olarak kullanabilecek." dedi.

Eski çöp depolama alanına, 5 bin 250 adet çalı formunda bitki ve bin 500 adet ağaç dikildi. Alanın altı doldurma olduğundan, kökleri fazla derine gitmeyen ve maki bitki örtüsüne uygun bodur kısa ağaçlar dikildiği belirtildi. Başkan Yardımcısı Özenç ve beraberindekiler de alana ağaç dikti. Özenç ve Öztozlu, çocuklara birer yapboz armağan etti. CİHAN

Yorumlar