Balıkesir'de hobi bahçelerinin kullanıcıları kurayla belirlendi

Balıkesir Belediyesi tarafından oluşturulan 120 adet hobi bahçesini kullanacak vatandaşlar kurayla belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de hobi bahçelerinin kullanıcıları kurayla belirlendi

Balıkesir Belediyesi tarafından oluşturulan 120 adet hobi bahçesini kullanacak vatandaşlar kurayla belirlendi. 207 başvuru sahibi arasındaki çekiliş sonucunda yer tahsisi yapıldı. Salih Tozan Kültür Merkezi'ndeki kura törenine Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Encümen üyeleri Mustafa Bilsem, Faruk Demiraslan ve Nazif Eren, İmar ve Şehircilik Müdürü Hikmet Memiş, Yazı İşleri Müdürü Mahmut Ayan katıldı.

Çekilişten önce konuşan Başkan Ok, seçim vaatleri arasında bulunan hobi bahçelerinin yapımının tamamlandığını, toprakla uğraşmayı seven ama buna imkan bulamamış kişiler için bu projeyi uyguladıklarını söyledi. Ok, başvuru sahiplerinin huzurunda yapılacak çekilişle 24 bin metrekarelik alanda bulunan 120 bölümün kullanıcılarının belirleneceğini, kura dışı kalanların da üzülmemelerini, gerekirse 100 bölümlük bir alanın daha mevcut olduğunu, bunun da gelecek yıl sonbaharda hizmete sunulabileceğini kaydetti. Kendisinin topraktan gelmiş, toprağa ilgi duyan biri olduğunu ve toprağı sevmenin ne demek olduğunu bildiğini kaydeden Ok, "Umarım orada çocuklarınızla, sevdiklerinizle hoşça vakit geçirirsiniz. Şimdiden hepinize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Daha sonra başvuranlardan iki şehit yakını, altı gazi ve yedi engellinin kuraları çekildi. İlk kuralar Başkan Ok, Başkan Yardımcısı Özenç ve bazı belediye meclis üyeleri, diğerleri ise salonda bulunan başvuru sahipleri tarafından çekildi. Kullanıcılar bahçelerden, yıllık ortak gider katılım payı olan 300 lirayı ödemek şartıyla üç yıl faydalanabilecek. CİHAN

Yorumlar