Balıkesir'de 850 yataklı hastanenin temeli atıldı

Balıkesir'de altyapı çalışmaları uzun zamandır devam eden 850 yataklı şehir hastanesinin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de 850 yataklı hastanenin temeli atıldı

Balıkesir'de altyapı çalışmaları uzun zamandır devam eden 850 yataklı şehir hastanesinin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ey Kılıçdaroğlu, sen rüyanda ambulans helikopter, uçak görebiliyor muydun? Senin döneminde, SGK Genel müdürüyken bu millet ilaç bulamıyordu." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, bazı ziyaretler için Balıkesir'e geldi. İlk olarak Gönen ilçesinde 75 yataklı hastanenin bir bölümünü hizmete açtı. Ardından şehir merkezine geçerek temel atma törenine katıldı. Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Edip Uğur, milletvekili Tülay Babuşçu, Vali Ahmet Turhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve diğer vatandaşlar da hazır bulundu.

Burada konuşan Uğur, hastanenin Balıkesir'in çehresini değiştireceğini belirterek, en kısa zamanda bitirileceğini söyledi. Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Müezzinoğlu ise sağlık alanında yapılan hizmetlerden söz etti.

Son 10 yılda sağlıkta önemli projelere ve değişimlere imza attıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, gelinen noktayı yeterli bulmadıklarını, daha iyisini, güzelini, çağdaşını 75 milyon ülke insanına sunmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi. ABD'de, Almanya'da, Fransa'da ne varsa Türkiye'de de olmasını istediklerini, dünyayla yarışan, güçlü bir Türkiye'yi milletle başaracaklarını ifade etti. Türkiye'yi sağlık turizminde sadece ülkedeki 76 milyona değil, yakın coğrafyada 1 milyar nüfusa hizmet sunan bir ülke haline getireceklerini belirterek, bu yüzden şehir hastanelerinin yapımına başladıklarını ve hızla sürdürdüklerini aktardı.

Gece gündüz demeden 2023 yılında, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünde Türkiye'yi dünya ekonomileri arasında ilk 10'a sokacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, "Bundan rahatsız olanlara, her türlü mesajı hep birlikte vereceğiz. Birileri Türkiye'nin bu yükselişinden, gelişmesinden, bu milletin hakettiği güzel hizmeti almasından rahatsız oluyor. Olsunlar; onlar ne kadar rahatsız olursa olsunlar, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AK Parti kadroları ve milletimizle beraber bu güçlü yolculuğu devam ettireceğiz. 2002 yılında ülkenin toplam ambulans sayısı 630'du. Son bir yılda bin 200 ambulans dağıtımı yaptık. Toplamın iki mislini bir yılda bu ülkeye, milletin hizmetine sunduk. Ambulans helikopterlerimiz hastalarımızı taşıyor mu? Uçaklarımız, dünyanın neresinde olursa olsun hastaları alıp getiriyor mu? Ey Kılıçdaroğlu, sen rüyanda ambulans helikopter, uçak görebiliyor muydun? Senin döneminde, SGK Genel müdürüyken bu millet ilaç bulamıyordu." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve törene katılan protokol üyeleri, birlikte düğmeye basarak temele ilk harcı döktü. Müezzinoğlu, daha sonra Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasını hizmete açtı. CİHAN

Yorumlar