Balıkesir'de 197 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapandı

Balıkesir'de dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sebebiyle 197 köy yolu ulaşıma kapandı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de 197 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapandı

Balıkesir'de dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sebebiyle 197 köy yolu ulaşıma kapandı. Balıkesir-İzmir karayolundaki Çanakçı rampasında meydana gelen trafik kazası sebebiyle 4 km.'lik araba kuyruğu oluştu. Ekipler, trafiğin durma noktasına geldiği yolu açmak için çalışıyor. Şehir merkezinde ise kar kalınlığı 10 cm.'yi buldu.

Gece boyunca aralıklarla yağan kar, özellikle bazı ilçelerde şiddetini arttırdı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, kar sebebiyle merkez Altıeylül ilçesine bağlı 26, Karesi ilçesine bağlı 38, Bigadiç'te 23, Dursunbey'de 43, Kepsut'ta 45, Susurluk'ta 16 ve Manyas ilçesinde 6 olmak üzere toplam 197 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Bunların açılması için İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti. Valilik Kriz Merkezi'nin 24 saat teyakkuzda beklediğine dikkat çeken Bahar, "İl genelinde şu ana kadar çok ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Kapalı olan köy yolları da aralıklarla açılıyor. Kurtarmayı gerektirecek bir durumla karşılaşmadık." dedi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre kar yağışının gece saatlerine kadar etkili olarak devam edeceği öğrenildi. Balıkesir'de yağışın, perşembe günü etkisini kaybederek devam edeceği belirtildi. Yetkililer, cuma ve cumartesi günü yağış beklenmezken hava sıcaklığının sıfırın altında 6–7 derece olmasının tahmin edildiğini aktararak, buzlanma ve don olayı uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar