Balıkesir'de 16 adet tam donanımlı ambulans hizmete alındı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 16 adet tam donanımlı ambulans ve bir UMKE aracını hizmete sundu.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de 16 adet tam donanımlı ambulans hizmete alındı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 16 adet tam donanımlı ambulans ve bir UMKE aracını hizmete sundu. Valilik Rıza Akdemir Sergi Salonu'nda düzenlenen ambulans dağıtım törenine AK Parti milletvekilleri Ahmet Edip Uğur ve Tülay Babuşçu, Vali Ahmet Turhan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, kurum müdürleri ve Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Akoğlan, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında il genelinde sunulan hizmetlerin devam ettiğini söyledi. Acil sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartlarıyla 112 Acil Sağlık istasyonlarının ve ambulans sayılarının arttırılması çalışmalarının sürdüğünü aktaran Akoğlan, "Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize ayrılan 2 milyon lira değerindeki 2014 yılı ödeneğinden, 10 adet tam donanımlı ambulans ve bir adet UMKE aracı temin edilmiştir. Bunlara ilave olarak İl Sağlık Müdürlüğü döner sermayesinden, 850 bin lira değerinde 6 adet tam donanımlı ambulans temin edilerek, toplam 16 adet ambulans ve bir adet UMKE aracı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur." dedi.

Balıkesir'de sağlık alanında memnuniyet verici gelişmeler yaşandığını belirten Milletvekili Uğur ise, "2002 yılında 11 olan ambulans sayımızın 55'e yükselmesi, BAÜ Tıp Fakültesi Hastanemiz'in açılması, Gönen Devlet Hastanemiz'in açılması, 850 yataklı şehir hastanemizin temelinin atılması, Bigadiç, Dursunbey ve Ayvalık'taki hastane inşaatlarımızın devam ediyor olması ilimizi adeta bir sağlık üssü haline getiriyor." şeklinde konuştu. Vali Turhan da hizmete alınan ambulansların şehre hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Son zamanlarda Balıkesir'e devrim niteliğinde yatırımlar gerçekleştirildi. Balıkesir bugüne kadar hep tarım, hayvancılık ve turizm şehri olarak bilinirdi. Bunlara ilave olarak sanayi şehri olması için de çaba sarfediyorduk ancak bundan sonra bu sıfatlara sağlığı da ilave ediyoruz. Ben şuna gönülden inanıyorum ki bundan sonra sadece il bazında ya da bölgesel anlamda değil, uluslararası anlamda da sağlık alanında hizmet vereceğiz. İlimiz artık sağlık alanında Türkiye'nin sayıları illerinden birisi olacaktır. Sağlık hizmetleri, büyük yatırımlar gerektiren hizmetler. Sağlık alanında gelişmiş ülkelerden daha iyi yerlerde halkımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Bu yatırımların ve hizmetlerin gerçekleşmesinde başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Sağlık Bakanımız'a ve emeği geçen herkese buradan gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından milletvekilleri Uğur ve Babuşçu ile Vali Turhan tarafından, ambulansların anahtarları görevlilere teslim edildi. CİHAN

Yorumlar