Balıkesir Valisi Turhan otistik çocukları ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, hizmete yeni açılan Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Altıeylül Sevgi Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki otistik çocukları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Valisi Turhan otistik çocukları ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, hizmete yeni açılan Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Altıeylül Sevgi Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki otistik çocukları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Buradaki özel öğrencilerle yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. İncelemeler sırasında Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız ile okul müdürleri Ahmet Hamdi Kılıç ve Yasemin Oflas da hazır bulundu.

7-12 yaş grubundaki orta ve ağır düzeyde öğrenme güçlüğü çeken özel öğrencilere el sanatları, takı tasarım ve kâğıt kesme gibi becerilerin kazandırıldığı okullardaki sınıfları gezen Vali Turhan yemekhane, bahçe ve spor salonundaki incelemelerinin ardından Beden Eğitimi dersine katıldı ve öğrencilere eşlik etti. Yeni binanın modern ve güzel olduğunu söyleyen Ahmet Turhan, "Bu alanda iki tane okulumuz var. Biri otizmli çocukların eğitimi için, diğeri de özel eğitim okulumuz. Çocuklarımızı görünce ne kadar empati yapmamız gerektiğini görüyoruz. Son dönemde eğitimde ciddi bir değişim oldu. Her öğrenciye bir öğretmen düşecek şekilde düzenlemeler var. Burada temel amaç çocukları eğiterek topluma kazandırmak, şahsi ihtiyaçlarını karşılayarak ailelerin yükünü azaltmak. Çocuklarımızı görünce duygulandık. İmkânlar itibariyle okulumuz gerçekten güzel. Çocuklarımız bu okulumuzla, eğitimle topluma katkı sağlayacak, toplumun içine girerek engellerini kaldırmış olacaklar. Bu okulda görev yapan öğretmenlerimizin fedakârlığı sayesinde özel öğrencilerimiz, yeni aşamalar kaydederek kendi seviyelerine göre gelişim ve ilerleme sağlayacaklar." dedi.

Her iki okulun müdürlerinden bilgi alan Vali Turhan, sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi. Buradaki öğrencilerin toplumun özel birer parçası olduğuna işaret ederek, "Onların en çok sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Onları bugün bu okullarda kucaklayan öğretmenlerimiz, fedakârca hizmet etmektedirler." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar