Balıkesir Valisi Turhan genç girişimcilere sertifikalarını verdi

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kişiye, sertifikaları törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Valisi Turhan genç girişimcilere sertifikalarını verdi

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kişiye, sertifikaları törenle verildi. Törende genç girişimcilere seslenen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bir ülkenin en büyük değerinin yetişmiş insan gücü olduğunu belirterek, hedef ve hayallerin yüksek tutulmasını istedi. GMKA konferans salonundaki törene Vali Turhan, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay, işadamları ve kursiyerler katıldı.

Kursiyerlere başarı dileğinde bulunan Vali Turhan, GMKA ve KOSGEB yetkililerine de teşekkür etti. Turhan, "Bireylerimizi gerekli niteliklere kavuşturduğumuzda, 2023 vizyonundaki hedefimizi gerçekleştirme imkânı bulabiliriz. Daha önceki yıllarda çok güzel kurslar hazırlandı. Hâlâ işsizliğin olduğu bir şehirde, sanayideki kuruluşların eleman araması üzücü bir olay. Bu kapsamda girişimcilik ve meslek edindirme kurslarına ağırlık veriyoruz." dedi. Kursiyerlere de seslenerek, "Hedefinizi ve hayallerinizi yüksek tutmalısınız. Gerekli donanım ve bilgiyi alırsanız, amacınıza ulaşırsınız. Sizlerin sayısı arttıkça ülkemizin umutları artacaktır. Hiçbir zaman karamsar olmayın. Hedeflerinizi oluşturun. Hedeflerinizi gerçekleştirmedeki donanıma sahip olun. Sizler ülkemizin geleceğisiniz, güzel işletmeler kurarak başarılı olabilirsiniz. Güçlü devlet ve güçlü ekonomilerin en önemli dinamikleri bilgili, donanımlı ve girişimci gücüne sahip insan varlığıdır. Kadınlarımızı gördükçe ayrı bir gurur duyuyoruz. Bilgi, beceri ve yeteneğinizle hakkınızı alacaksınız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar