Balıkesir Valiliği engelli sporculara malzeme hediye etti

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği ve Burhaniye Özel Sporcular Kulübü'nde eğitim gören engelli sporculara, toplam 12 bin lira değerinde malzeme hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Valiliği engelli sporculara malzeme hediye etti

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği ve Burhaniye Özel Sporcular Kulübü'nde eğitim gören engelli sporculara, toplam 12 bin lira değerinde malzeme hediye etti. Turhan, Pelitköy beldesinde valilik ve Burhaniye Ticaret Odası tarafından imzalanan ortak protokolle inşa edilen, odanın Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi inşaatını inceleyerek bilgi aldı.

İncelemelerinden sonra bir açıklama yapan Vali Turhan, "Pelitköy beldemiz, Büyükşehir Kanunu ile birlikte kapanıyor. Kapanırken geride hoş bir seda, güzel bir eser bırakmak çok önemli. Burayı kullanacak aileler için bu tesisin inşa ediliyor olması çok değerli. İnşa edilen okulu sadece Körfez bölgemiz açısından değil, il genelinde, hattâ komşu illere hizmet verecek şekilde planlamamız gerekiyor. Burayı bir merkeze çevirmeliyiz. Bu haliyle küçük bırakırsak, istenen verimi veremez. Merkezi özürlülere yönelik her türlü hizmeti verebileceğimiz, hattâ sağlık hizmeti bile verebileceğimiz bir yapıya kavuşturmalıyız. Okulu yürüyüş parkuru, spor salonu, yüzme havuzu, gerekirse hayvanlarla zenginleştirip engellilere rehabilitasyon amaçlı destek vermeliyiz. Araziyi büyütmek için de gerekli çalışmaları bir an önce yaparak bahçe düzenlemelerine başlamalı ve okulu haziran ayına kadar öğretmen atamalarına yetişecek şekilde tamamlamalıyız." dedi.

Vali Turhan, daha sonra zihinsel engelli sporcularla biraraya geldi ve malzemeleri teslim etti. Ardından engelli sporcuların çalışmalarını seyretti, zihinsel engellilerin sportif hareketlerine alkışlarla onlara destek oldu ve çiçekle ödüllendirdi. Salonda diğer öğrencilerle de sohbet eden Turhan, oyuncak hediye etti. Engellilere yönelik spor kursunda emeği geçenlere teşekkür eden Ahmet Turhan, "Engelli öğrencilere yönelik çalışmaların Pelitköy'deki okulun bünyesinde gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını, okul bünyesinde sadece spor değil, aynı zamanda iş atölyelerinin açılmasını sağlamalıyız. Çocuklarımızın mutluluğu, rehabilite olması için gerekirse kaymakamlık binasının bahçesini bile kullanabiliriz. Burada önemli olan, çocukların rehabilite olması ve ailelerinin birkaç saatliğine de olsa kendilerine zaman ayırabileceği ortamlar yaratmamız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar