Balıkesir Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 4 yılda yaklaşık 10 bin arttı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, 2010 yılında 30 bin olan öğrenci sayısının geçen yıl 39 bin 385'e ulaştığını belirterek, "2010 yılına göre yüzde 31 oranında artmış bulunmaktadır. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 4 yılda yaklaşık 10 bin arttı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, 2010 yılında 30 bin olan öğrenci sayısının geçen yıl 39 bin 385'e ulaştığını belirterek, "2010 yılına göre yüzde 31 oranında artmış bulunmaktadır. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin sayısı 2010 yılında 95 iken bu yıl 761'e ulaştı." dedi.

BAÜ Rektörü Alkan, Necatibey Eğitim Fakültesi içinde bulunan sosyal tesislerde, yardımcıları ve öğretim üyelerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Uluslararası standartlarda eğitim hizmeti sunan, bilim üreten, üniversite sanayi kent işbirliğini sağlamış bir yükseköğretim kurumu olma yolunda faaliyetlere devam edildiğini belirten Rektör Alkan, BAÜ bünyesinde 2014 yılı itibariyle 11 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ve 17 araştırma ve uygulama merkezinin bulunduğunu söyledi.

Üniversitede, 2014 yılı itibariyle bin 81 akademik personelin çalıştığını ifade eden Alkan, "2010 yılına göre akademik personel sayısı yüzde 30 oranında artmış bulunmaktadır. Üniversitemizde çalışan idari personel sayısı 665'tir. Öğrenci sayısı 39 bin 385'e ulaşmış olup, 2010 yılına göre yüzde 31 oranında artmış bulunmaktadır. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin sayısı 2010 yılında 95 iken bu yıl 761'e ulaşmıştır." diye ifade etti.

Balıkesir Üniversitesi'nde bilimsel çalışmaları teşvik etmek için bilim ve teşvik ödülleri programının hayata geçirildiği bilgisini veren Alkan, bu kapsamda son üç yılda farklı alanlarda araştırmacılara toplam 37 adet bilim ve teşvik ödülü verildiğini bildirdi. 2013 yılı ocak ayında kurucu heyet protokolü imzalanan Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kuruluşu hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandığını vurguladı. Çağış Yerleşkesi içerisinde belirlenen 11 bin 908 metrekare alanın Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tahsis edildiğini aktardı.

Son dört yıl içinde BAÜ'nün ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel etkinliğe de ev sahipliği yaptığına dikkat çeken BAÜ Rektörü, bu etkinlikler hakkında bilgi verdi. Üniversite bünyesinde İlahiyat ve Turizm Fakültesi'nin kurulduğunu vurguladı.

"KAMPÜSTE BARINMA KAPASİTESİ 2 BİN 500'E ÇIKIYOR"

BAÜ'nün fiziki altyapısını büyük oranda tamamlama aşamasında olduğunu ifade eden Rektör Mahir Alkan, "Çağış Yerleşkesi'nde toplam bin 500 kişilik kapasiteyle hizmet verecek olan Özel Yurt Projesi tamamlandı. Çağış Yerleşkesi'nde yapımı tamamlanan bin kişilik KYK yurdunun da bu yıl hizmete girmesi beklenmektedir. Böylelikle Çağış Yerleşkesi'nin barınma kapasitesi 2 bin 500 kişiye yükselecektir. Tıp Fakültesi Morfoloji binası projesi hazırlandı. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi için ek hizmet binası projesi hazırlandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yeni hizmet binası, geçen yıl hizmete açıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yeni hizmet binası 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açıldı. Üniversite Hastanesi yeni hizmet binası, şubat ayında Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Veteriner Fakültesi yeni hizmet binası inşaatı yüzde 75 oranında tamamlanmış olup, bu yıl içerisinde hizmete açılacaktır." diye konuştu.

Şubat ayında hizmete açılan BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin son durumu hakkında bilgi veren Alkan, hastanenin 38 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp hizmete açıldığını hatırlattı. Göreve geldiğinde günlük 150 olan poliklinik sayısının 600'ü geçtiğini belirten Alkan, şöyle devam etti: "İnşallah doktor sayısını artırdığımızda yıl sonunda bu sayıyı bin 500'e çıkaracağımızı ümit ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni personel alımı yapılacak. Şu anda 11 tane ameliyathanemiz yapılıyor, acil servisin hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor."

BAÜ Rektörü Alkan, bir soru üzerine bazı yerel gazetelerde üniversite ve şahsı hakkında çıkan iddialar hakkında üzüldüğünü belirterek, bu tür olumsuz yayınların önümüzdeki süreçte yapılacak olan rektörlük seçimlerine yönelik olduğunu dile getirdi. Önceki yıllarda yaşanan seçim süreci ve seviyenin bu şekilde düşmediğini hatırlatan Alkan, "İdari ve adli olarak ne gerekiyorsa bunlarla ilgili yönetim olarak yapıyoruz. Yıllar önceki görüntülerin şimdi gündeme gelmesi bizleri üzüyor. Olumsuz bir algı oluşturulmak suretiyle kişiler yıpratılmak istenirken aslında kurum yıpratılıyor. Hiç alakası olmayan kişilerin fotoğrafları bu haberlerin üzerine monte edilerek, olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Üniversitede bir yerel gazeteye ait internet sitesine erişimin engellendiğini aktaran Alkan, bunun gerekçesini ise haberlerin altında bulunan yorumlarda sahte isimlerle öğretim üyelerine hakaretler olduğunu savundu. Tekrar adaylığı konusunda ise görev verilmesi halinde görevden kaçmayacağını bildirdi.

CİHAN

Yorumlar