Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kuruluşu onaylandı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluşunun 15 Mart 2014 tarih ve 28942 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kuruluşu onaylandı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluşunun 15 Mart 2014 tarih ve 28942 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edildiğini söyledi. Uğur, su sayede üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaşmasını, girişimciliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine katkı sağlayacağını bildirdi.

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin büyükşehir olan Balıkesir'e hayırlı olması dileğinde bulunan BSO başkanı Uğur, süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Teknoparklar'ın üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Uğur, "Birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri, akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezleridir. Balıkesir Sanayi Odası olarak, bundan sonra ki kuruluş ve yapılanma sürecinde en hızlı bir şekilde elimizden gelen aksiyonları alarak, Balıkesir'in Teknoparkı'na biran evvel kavuşması için üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapacağız.

Ülkemizde teknoloji ve yazılım alanlarında faaliyet gösteren tüm firmalarımızı ilimize yatırım yapmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar