Balıkesir Üniversitesi ile müftülük arasında işbirliği protokolü imzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile Balıkesir İl Müftülüğü arasında, din hizmetleri ve eğitiminde işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Üniversitesi ile müftülük arasında işbirliği protokolü imzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile Balıkesir İl Müftülüğü arasında, din hizmetleri ve eğitiminde işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği çerçevesinde konferans, seminer, çalıştay, vaaz-irşat, atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek.

BAÜ, şehir ve sanayi işbirliklerine verilen önemle birlikte son yıllarda farklı kurumlarla imzaladığı işbirliği protokollerine bir yenisi daha eklendi. İlahiyat Fakültesi'nin de ortakları arasında yer aldığı protokolü kurumlar adına Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Dekan Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit ve İl Müftüsü Turgut Açari imzaladı. Din hizmetleri ve eğitiminde kurumsal kapasitenin ve verimliliğin arttırılması, insan kaynaklarının geliştirilmesi, yeni yaklaşımlar konusunda farkındalık sağlanması amacıyla hazırlanan protokol kapsamında akademik araştırmalar, ar-ge ve proje çalışmalarıyla mesleki eğitimi geliştirme programları da yürütülecek. Protokolle ilgili bilgi veren Rektör Alkan, üniversitenin şehir ve sanayi işbirliklerine verdiği öneme değindi. Protokolün taraflar için hayırlı olması dileğinde bulundu. CİHAN

Yorumlar