Balıkesir TKDK'den yatırımcılara danışman firma uyarısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörü Mesut Filizciler, 12.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir TKDK'den yatırımcılara danışman firma uyarısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörü Mesut Filizciler, 12. çağrı döneminin başladığını belirterek, yatırımcıların danışman firmaları seçerken mesleki yeterlilikleri konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Filizciler, "Bazı danışman firmaların, 'TKDK'de falan uzmanı tanıyorum, projenizi çıkarırım.' dediği şeklinde duyumlar alıyoruz. Bunlar hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor. Bu tür çirkin iftira ve yalanları içeren davranışları sürdürenler hakkında, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Danışman firmaların mesleki yeterliliğe sahip, işinin ehli, dürüst ve daha önce benzer projeler hazırlamış olanlardan seçilmesinin daha isabetli olacağını belirten İl Koordinatörü Filizciler, "Danışmanların çağrı ilanlarıyla ilgili olarak kurumun sitesindeki başvuru koşullarını, bilgilendirme dökümanlarını ve teknik proje hazırlama rehberlerini çok dikkatli okumaları gerekir. Projelerin teslimi için son günü beklemek yerine 15 günlük teslim süresinin kullanılması, hem sıkışıklıkları hem de hataları büyük ölçüde azaltacaktır." şeklinde konuştu. Kurum personelinin herkese nitelikli kamu hizmeti sunma konusunda gayret sarfettiğini söyleyen Filizciler, "Ancak bazı danışmanların, resmî hitap tarzının dışında edebe aykırı bir üslupla diyalog kurmaya çalıştıklarına, personelin göstermiş olduğu ilgi ve saygının suistimal edilerek menfaate dönüştürülmeye çalışıldığına şahit olduk. Dolayısıyla bu husus kabul edilemez ve personelimizi üzmektedir." dedi. Bazı danışmanların, yalan ve yanlış yönlendirmelerle yatırımcıları yanılttığını aktaran Mesut Filizciler, şöyle devam etti: "Bazı firmaların, 'TKDK'de falan uzmanı tanıyorum, işinizi hallederim. Ben koordinatör beyle çok samimiyim, projenizi çıkarırım. Benim bakanlıkta üst düzey tanıdıklarım var projenizi geçiririm'. diyerek menfaat temin etmeye çalıştıklarıyla ilgili duyumlar alıyoruz. Bunlar hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor. Böyle iş ve işlemlerin yapılması asla mümkün değil. Sonuçta hibe veren bir kurumuz, dolayısıyla projesi geçmediği için ya da farklı mülahazalarla bu ve benzeri iftiralara zaman zaman maruz kalabiliyoruz. Bu tür çirkin iftira ve yalanları içeren davranışları sürdürenler hakkında hukuki işlem başlatıp suç duyurusunda bulunacağız."

TKDK personelinin herkese eşit mesafede olduğunu ve kimseye özel bir tutum içerisine giremeyeceklerini dile getiren Filizciler, "Kim doğru proje hazırlamış, çağrı rehberine uygun hareket etmişse o kişinin projesi geçmeye namzettir. Aksi takdirde hiç kimsenin uygun olmayan bir projeyi geçirmesi de mümkün değildir. Balıkesirimiz'e yatırımı düşünen her dürüst ve istekli müteşebbise yardımcı olmak boynumuzun borcudur. Bu yüzden hiç farklı yollara tevessül etmeye gerek yok, herkese kapılarımız açık." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar