Balıkesir Özel Fırat Koleji'nin bursluluk sınavına rekor katılım

Balıkesir Özel Fırat Koleji tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen 4. sınıflar arası Arif Fırat Bursluluk Sınavı rekor sayıda katılımla yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Özel Fırat Koleji'nin bursluluk sınavına rekor katılım

Balıkesir Özel Fırat Koleji tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen 4. sınıflar arası Arif Fırat Bursluluk Sınavı rekor sayıda katılımla yapıldı. Geçen yıl 430 öğrencinin katıldığı sınava bu yıl şehir merkezinde bulunan 57 farklı ilkokuldan toplam 820 öğrenci katıldı. Sınav sonucunda dereceye girecek ilk 11 öğrenciye toplam 52 bin lira değerinde eğitim bursu verilecek.

Özel Fırat Koleji tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve heyecanla beklenen bursluluk sınavı, bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Sınavda Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinden 70 soru soruldu. Toplam 90 dakika süren sınav sonuçlarının Pazartesi günü saat 15.00'den itibaren www.firat.k12.tr adresinden öğrenileceği bildirildi.

Sınav nedeniyle sabah erken saatlerde Özel Fırat Koleji'nin Paşaalanı Mahallesi'nde bulunan binasına gelen öğrenci ve velilerin heyecanlı oldukları dikkat çekti. Okul girişinde sınav salonlarını öğrenen veliler, daha sonra bekleme salonunda ve bahçede çocuklarını bekledi. Öğrenciler sınava ter dökerken, okulun konferans salonunda Uzman Psikolojik Danışman Ahmet Kocacan tarafından velilere 'Çocuk Eğitiminde Anne ve Babanın Rolü' konulu seminer verildi.

Özel Fırat Koleji Müdürü Ramazan Bayram, bu yıl sekizincisi düzenlenen bursluluk sınavına gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini oluşturabilmek amacıyla yönetim kurulumuz her yıl başarılı öğrencilere özel okulda okuma imkânı sunmaktadır. Başarılı ve kapasiteli öğrencilerin uygun ortam ve motivasyonla çok büyük başarılara imza atmalarına vesile olmaktadır. Bu öğrencilerimiz şehrimizi ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etmektedir. Gayemiz Mili Eğitimin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak, motive etmek, özgüven aşılamak, kendi seviyelerini görmelerini sağlamak, okullarını temsil etme duygusunu vermek ve verilen ödüllerle bunu pekiştirmek." dedi.

Fırat Koleji olarak her yıl düzenli olarak bu sınavı gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayram, Fırat Eğitim Kurumları olarak Balıkesir'de 20. yılını kutladıklarını ve köklü bir geçmişe sahip olduklarını kaydetti. Ulusal ve uluslararası birçok alanda sayısız başarılara sahip olduklarını belirten Okul Müdürü Ramazan Bayram, eğitime yapılan yatırımın iyi bir neslin yetişmesinde en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Okulda şu anda 785 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Müdür Bayram, "Bu yıl okulumuzdan 121 öğrencimiz mezun olacak. TEOK sınavlarındaki ve diğer alanlarındaki başarılarımızdan dolayı bu yıl bursluluk sınavına yoğun bir katılım var. Okulumuz şu anda yüzde 100 dolulukla eğitim vermektedir. Geçmiş yıllara göre bu yıl ki sınava olan yoğun ilgi, okulumuzun eğitimde hak ettiği kaliteyi onaylamaktadır." diye konuştu.

Sınavda birinci öğrenciye yarım altın ve altın madalya, ikinci öğrenciye küçük altın ve altın madalya, üçüncü öğrenciye küçük altın ve altın madalya verilecek. Birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerin öğretmenlerine de küçük altın verilecek. Ödül töreninin 10 Nisan Perşembe günü saat 18.00'de okulun konferans salonunda yapılacağı bildirildi. CİHAN

Yorumlar