Balıkesir Özel Fırat Koleji ZEP ile eğitimde fark oluştuyor

Balıkesir Özel Fırat Koleji'nde 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda, üstün yetenekli çocukların eğitiminde kullanılan Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) uygulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Özel Fırat Koleji ZEP ile eğitimde fark oluştuyor

Balıkesir Özel Fırat Koleji'nde 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda, üstün yetenekli çocukların eğitiminde kullanılan Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) uygulanıyor. Uygulama, müfredatta yer alan temel derslerin yanında fark dersleriyle öğrencilerin bireysel öğrenme hızlarını destekliyor.

Eğitim alanında gelişmiş birçok Avrupa ülkesi başta olmak üzere üstün zekâlı ve yetenekli çocuklara yönelik olarak uygulanan bu program, günümüzde diğer çocuklara da uygulanabiliyor. Özel Fırat Eğitim Kurumları'nın bütün ilkokul sınıflarında uygulanan programda Görsel Algı, Düşünme Becerileri, Üretkenlik ve Akıl Oyunları, haftada iki ders saati olarak yapılıyor. Bu bağlamda gerekli materyalleri yurtdışından getirip altyapı çalışmalarını tamamlayan ve özel bir sınıf oluşturarak öğretmenlerini yetiştiren okul, öğrencilerin zekâ gelişimine yardımcı oluyor ve derslerindeki başarılarının artmasına katkı sağlıyor.

Programla ilgili bilgi veren Özel Fırat Koleji Müdür Yardımcısı Hasan Ede, düşünme becerileri gelişmiş olan bireyler yetiştirme amacını güden bir okul olduklarını belirterek, "Bu kapsamda topluma faydalı, katma değer üreten, düşünen, idrak eden ve farklılıklara saygı duyan bireyler yetiştirme amacıyla oluşturulmuş yeni bir eğitim programını, sene başından itibaren tüm sınıflarımızda uygulamaya başladık." dedi. Çalışmaların öğrenciler üzerinde etkilerini görmeye başladıklarını ve olaylara farklı açılardan bakabildiklerini aktaran Ede, "Amacımız, gelecek neslimizi tüm yönleriyle yetişmiş ve gelişmiş, gerekli donanımı ve altyapıyı almış, sosyal sorumluluklarının farkında, hazır fertler olarak topluma sunmaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar