Balıkesir Özel Fırat Koleji Çince eğitim için kolları sıvadı

Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu Yabancı Diller Zümre Başkanı Timur Pekel, şu anda İngilizce, İtalyanca ve Almanca derslerinin verildiğini belirterek, önümüzdeki yıl Çince dil eğitimi vermek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Özel Fırat Koleji Çince eğitim için kolları sıvadı

Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu Yabancı Diller Zümre Başkanı Timur Pekel, şu anda İngilizce, İtalyanca ve Almanca derslerinin verildiğini belirterek, önümüzdeki yıl Çince dil eğitimi vermek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Pekel, "Çinceyi stratejik bir dil olarak değerlendiriyoruz. Çocuklarımızı birer dünya vatandaşı yetiştirme niyetimiz olduğu için dünyadaki bu gelişmeleri de yakından izlemekteyiz. Bunun altyapısını şimdiden çocuklarımıza kazandırmak istiyoruz." dedi.

Okulda bu yıl 15 dil öğretmeninin görev yaptığını belirten Pekel, "Ayrıca İtalyan asistanımız mevcut. Okulumuzda anasınıfından 8. sınıfa kadar 307 saat yabancı dil eğitimi veriliyor. Ayrıca 6. ve 7. sınıflarda İtalyanca ve Almanca dersleri de veriliyor. Öğrencilerimiz, anasınıfından 8. sınıfa kadar 'Speaking English' dediğimiz İngilizce konuşma ağırlıklı eğitim görüyor. Yabancı dil eğitimi, okulumuzda 5. sınıflarda zirve yapmaktadır. 5. sınıflar, haftada 15 saat İngilizce eğitimi görüyorlar." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar