Balıkesir Körfez Dershanesi'nin 'Son Prova' isimli deneme sınavına rekor katılım

Balıkesir Körfez Dershaneleri, 23 Mart'ta yapılacak YGS öncesi yaptığı deneme sınavına rekor sayıda öğrenci katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Körfez Dershanesi'nin 'Son Prova' isimli deneme sınavına rekor katılım

Balıkesir Körfez Dershaneleri, 23 Mart'ta yapılacak YGS öncesi yaptığı deneme sınavına rekor sayıda öğrenci katıldı. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nde yapılan ve ÖSYM'nin sınav standartlarının birebir uygulandığı 'Son Prova' isimli deneme sınavına bin 510 öğrenci katıldı.

Balıkesir Körfez Dershaneleri, öğrenci ve velilere YGS heyecanını bir hafta önce yaşattı. Körfez Dershaneleri ÖSS Şube Müdürü Faik Eğilmez, öğrencilere gerçek sınav standartlarının birebir yaşatıldığı deneme sınavını bu yıl ikinci kez yaptıklarını söyledi. Amaçlarının sınavın bir hafta önce provasını yapıp öğrencileri motive etmek olduğunu bildirdi. Eğilmez, "Ayrıca öğrencilerimizin sınav heyecanını yenmelerine yardımcı olmak istedik. Bu sınavda öğrencilerin heyecan ve streslerini dağıtıp, 23 Mart Pazar günü yapılacak YGS'ye daha rahat girmelerini istiyoruz." dedi.

Sınavda öğrenciler adına düzenlenmiş optik form, kalem, kalem açacağı, silgi ve şekerden oluşan sınav takımı da verdiklerini belirten Faik Eğilmez, "Ayrıca YGS'ye kadar öğrencilerin ne yapmaları gerektiğini anlatan 'Son Dakika Broşürü' ve dershane faaliyetlerinin içinde bulunduğu kitapçığı sınava giren bütün öğrencilere hediye ettik. Öğrencilerimiz gerçek sınavın birebir provasını yaptı. Bizler ve velilerimiz de öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Sınava bin 510 öğrencinin katıldığını aktaran Faik Eğilmez, "İki saat 40 dakika süren sınavda öğrencilerimize toplam 160 soru yöneltildi. Sınav sonuçları önümüzdeki hafta içinde açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrencilerimizin cep telefonlarına SMS ile göndereceğiz. Ayrıca isteyen öğrencilerimiz dershanemizden de öğrenebilirler." diye konuştu. Eğilmez, 23 Mart Pazar günü YGS'ye girecek bütün öğrencilere başarılar diledi.

    Bu arada çocukları sınava giren velilerin, tıpkı gerçek sınavda olduğu gibi bahçede heyecanla beklediği gözlendi. CİHAN

Yorumlar