Balıkesir Körfez Dershanesi öğrencisi TEOG'da Türkiye birincisi oldu

Balıkesir Körfez Dershanesi ve Özel Fırat Ortaokulu öğrencisi Arda Efe Köseler, TEOG sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Başarısında dershanenin rolü büyük olduğunu belirten Arda, ayrıca annesi ve okul öğretmenlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Körfez Dershanesi öğrencisi TEOG'da Türkiye birincisi oldu

Balıkesir Körfez Dershanesi ve Özel Fırat Ortaokulu öğrencisi Arda Efe Köseler, TEOG sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Başarısında dershanenin rolü büyük olduğunu belirten Arda, ayrıca annesi ve okul öğretmenlerinin de payı olduğunu söyledi.

Körfez Dershaneleri Fatih Şubesi Müdürü Bilal Çimen, düzenlediği basın toplantısında başarıyı değerlendirdi. Toplantıda, başarılı öğrencinin annesi Arzu Köseler ve dedesi Arif Taşkıran da hazır bulundu. Uzun yıllardan beri Balıkesir'in böyle bir derece elde etmediğini belirten Çimen, Arda'nın kendilerinin olduğu gibi bütün şehrin de gururu olduğunu vurguladı. 1. dönem TEOG sınavında altı, 2. dönemde ise yedi öğrencilerinin bütün soruları doğru cevapladığını aktaran Müdür Çimen, "1. dönem TEOG sınavında Arda Efe Köseler, İrem Bıyıklı, Begüm Boz, Muhammet Cihan Meydan, Simge Kaynak, ve Ömer Süfyan Özçakmak, 2. dönem ise Arda Efe Köseler, Ecenur Göktaş, Ege Çökelez, Melis Ateş, Hasan Hüseyin Tayap, Meltem Gökden ve Zeynep Ruveyda Baldemir, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonu oldu. Ayrıca dershane öğrencilerimizden 38'i 120 soruda bir, 23 öğrenci ise iki yanlış yaptı." dedi. Yerleştirme esas puanına göre Türkiye birincisi çıkardıklarını belirten Çimen, 27 yıldır Balıkesir'de hizmet veren Körfez Dershaneleri'nin eğitimin merkezine sevgi ve özveriyi yerleştirip Körfez Yayınları ile teknolojinin bütün imkânlarını kullanarak kendine önemli bir yer edindiğini aktardı. Körfez Dershaneleri'nin geçmiş başarılarından söz eden Bilal Çimen, "2010 yılında yapılan 6, 7 ve 8. sınıflar SBS'de 93 öğrencimiz bütün soruları doğru cevapladı. 2012 yılında yapılan 7 ve 8. sınıflar SBS'de 65 öğrencimiz bütün soruları doğru cevaplayarak önemli bir başarı elde etti. Ayrıca 2012 yılında 8. sınıflar için yapılan SBS'de 49 öğrenci ve geçen yıl SBS'de Körfez Dershanesi'nden beş öğrenci, tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonu oldu." diye konuştu.

Liselere girişte yapılan tercihlerde sistemin bu yıl değiştiğini vurgulayan Şube Müdürü Çimen, şöyle devam etti: "TEOG sisteminde ilk defa yapılacak tercihlerde öğrencilerin mağdur olmaması için her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere yardımcı olacağız. Bu yıl tercihler, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihlerde dershanemize devam eden veya etmeyen bütün öğrencilerimizin tercihlerinde yanında olacağız. Türkiye birincisi olan başarılı öğrencimiz telefon, tablet ve altınla ödüllendirilmiştir. Başarılı olan bütün öğrencilerimizi bir kez daha tebrik eder, bundan sonraki hayatlarında sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim."

Türkiye birincisi Köseler ise sınava dershanenin verdiği programa göre hazırlandığını belirterek, "Çalıştım kısacası. Benim çalışmamda annem, okul öğretmenlerim ve dershane öğretmenlerimin büyük payı oldu. Hepsine teşekkür ederim. Tercih konusunda henüz bir karar vermedim." dedi. Sınıf öğretmeni olan Arzu Köseler de oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Biz oğlumla arkadaş gibiyiz. Özellikle bu yıl bunun biraz daha faydalarını gördük. Oğlumun bugüne kadar okuduğu bütün okullarda emeği geçen öğretmen arkadaşlarım ve dershanesine de çok teşekkür ediyorum. Bu olumlu başarıda okulun, dershanenin ve ailenin işbirliği yapması çok büyük. Hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar