Balıkesir Kadın Platformu Kadınlar Günü yürüyüşü düzenledi

Balıkesir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşte, "Ölü bebek çuvalda, dolarlar kutuda" şeklinde slogan atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Kadın Platformu Kadınlar Günü yürüyüşü düzenledi

Balıkesir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşte, "Ölü bebek çuvalda, dolarlar kutuda" şeklinde slogan atıldı. Şarkılar söyleyip halay çeken kadınlar sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta eşitlik talebinde bulundu.

Aralarında Balıkesir Barosu Kadın Komisyonu, CHP, EMEP, HDP, DİSK, KESK ve çeşitli kadın derneklerinin yer aldığı grup, öğle saatlerinde TÜİK Meydanı'nda toplandı. Burada bir süre slogan atıp şarkılar söyleyen grup, daha sonra Ali Hikmet Paşa Meydanı'na kadar yürüdü. Burada konuşan Balıkesir Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Özkan, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde kadına yönelik ayrımcılığın giderilmesi ve kadın erkek eşitliğinin hayata geçirilmesini istedi. Bu doğrultuda politika üretmeyen hiçbir partiye oy vermeyeceklerini belirten Özkan, daha sonra beklenti ve isteklerini içeren deklarasyonu okudu.

Konuşmalar esnasında kadınlar, "Her yer kadın, her yer özgürlük", "Üreten biziz, yöneten de biz olacağız", "Temiz toplum, dürüst siyaset", "Ölü bebek çuvalda, dolarlar kutuda", "Kutu kutu dolar, sayması yorar, sen yorulma Bilal, makineler sayar", "Kutu kutu dolar, odalara dolar, hırsızların cebinde hepimizin hakkı var" şeklinde sloganlar attı. Ardından platform üyeleri, hep birlikte müzik eşliğinde halay çekti. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar