Balıkesir Emniyet Müdürü Boz: Vatandaş sokağına sahip çıkmalı

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, suçla mücadelede polis-vatandaş işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, vatandaşların yaşadığı yere, kendi sokağına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Emniyet Müdürü Boz: Vatandaş sokağına sahip çıkmalı

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, suçla mücadelede polis-vatandaş işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, vatandaşların yaşadığı yere, kendi sokağına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Boz, yaptığı açıklamada, "Bir konu vardır, bize iletirsiniz biz orayı gelip temizleriz ancak siz sahip çıkmazsanız, suç unsurları aynı kara diken gibidir, kara çalı gibidir, daha kuvvetli bir şekilde çıkar. İnsanımız sokağına sahip çıkarsa suç unsurunun yok olma şansı da artar." dedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile Yönetim Kurulu üyeleri Coşkun Yaman, Devrim Derin, Mahmut Acaröz ve Ramazan Karaca, Emniyet Müdürü Boz'u makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı temennisinde bulundu. Niğde ve Trabzon'un ardından Balıkesir'e atanmanın gururunu yaşadığını belirten Boz ise teşkilata ve şehre yabancı olmadığını söyledi. Balıkesir'in sakin ve asayiş yönünden fazla sıkıntısı bulunmayan bir il olduğuna dikkat çekerek, "Ancak insanların bulunduğu yerlerde birtakım olumsuzluklar, çatışmalar her zaman olabilir. Balıkesir'de görev yapan arkadaşlarımızın da çabasıyla burada bunu pek görmüyoruz. Vatandaşın 155'i doğru kullanması da çok önemli. İhbar yapıldığında kesin olmalıdır. Trabzon'da görev yaparken 155'e yapılan ihbarların doğru ve çabuk olmasıyla suçla mücadelede başarı oranı da artmıştı. Yine Trabzon'dayken şahsa karşı işlenen suçlarda yakalama oranımız yüzde 99,7'ydi. Balıkesir'de de bu oranı biraz daha arttırmamız ve yukarıya çekmemiz gerekiyor, çünkü şahsa karşı suçlarda faili meçhuller bıraktınız mı diğer suçlarda da artış oluyor." şeklinde konuştu.

Önceki dönemlerde başlayan bazı sosyal sorumluluk projelerinin devam ettiğini belirten Feridun Boz, "Bu konularda bizim önderlik yapmamızdan çok, ilgili kurumların önderlik yapması ve bizim işbirliğine gitmemiz daha sonuç verici oluyor. Örneğin sokak çocukları ve işsizlikle ilgili bir konuda İş-Kur ve Halk Eğitim devreye girerse çok daha güzel sonuçlar alırız ama projenin ana sürükleyicisi biz olursak, paramız olmadığı için bir süre sonra kopmalar oluyor. İş-Kur devreye girerse onun parası, Halk Eğitim'in profesyonel öğretmeni var, çok daha güzel neticeler alınıyor. Arkadaşlara da söyledim, bundan sonra bu tür konulara yönelecekler." dedi.

Şehiriçi trafik sıkıntısına da değinen İl Emniyet Müdürü Boz, "Bizim trafikte düzenleme yetkilerimiz çok kısıtlı. İl Trafik Komisyonu vardı, Balıkesir büyükşehir olduğunda o da kalkacak, Ulaştırma Daire Başkanlığı kurulacak. Bizim trafikte sadece denetlemede yetkimiz var ama tabii ki trafikle ilgili çözüm arayışlarında biz de elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar