Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanları vekaleten atandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur tarafından geçtiğimiz haftalarda görevlendirilen daire başkanlıklarının ataması resmen yapılırken, iki daire başkanının dışında tamamı vekil olarak atandı. Balıkesir Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanları vekaleten atandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur tarafından geçtiğimiz haftalarda görevlendirilen daire başkanlıklarının ataması resmen yapılırken, iki daire başkanının dışında tamamı vekil olarak atandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Toplantının başında, Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için meclis üyeleri saygı duruşunda bulundu. Ardından Başkan Uğur, maden faciasının yaşandığı Soma'ya Balıkesir'den yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Soma'da meydana gelen elim maden kazasında çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini belirten Uğur, "Bir kısmı yaralandı. Acımız tabi ki çok büyük. Allah'tan, bir daha böyle bir acıyı milletimize yaşatmamasını diliyoruz. Kazadan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak makine, ekipman ve ihtiyaç duyulan diğer personelimizi Savaştepe ve Soma ilçesine naklettik. Halen bazı personelimiz orada görev yapmakta. İtfaiye Dairemizden 5 kurtarma aracı, 18 personel ile orada görev yaptı. Yine Balıkesir merkez, Bandırma, Bigadiç, Dursunbey, Burhaniye, Edremit, Havran, İvrindi, Manyas, Susurluk, Gönen, Ayvalık ilçelerimizden 18 adet cenaze aracı ve 22 şoförle oradaki kurtarma çalışmalarına iştirak ettik. Teşekkür ederiz tüm belediyeler ve başkanlarımıza." dedi.

Meclis toplantısında, Başkan Edip Uğur adına tüm grupların imzası ile taziye mesajı yayınlandı. Mesaj şöyle: "13 Mayıs 2014 Salı günü

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kaza sonucu birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelere başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Daha henüz ulaşılamamış madenci kardeşlerimizi kurtarma çalışmalarının sonuçlanmasını diliyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi olarak acımız büyüktür. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Toplantıda, geçtiğimiz haftalarda görevlendirilen daire başkanlarının ataması da resmen yapıldı. Kültür ve Sosyal İşler ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları dışında diğer daire başkanlıklarının vekil olarak atanması dikkat çekti. Ataması yapılan daireler ve yeni görevlileri şöyle: "Genel Sekreter Ali Osman Sali, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkan Vekili Abdullah Gülden, Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Sefer Atak, Fen İşleri Dairesi Başkan Vekili Ayhan Arık, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Vekili Hüseyin Deniz, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkan Vekili Metin Ermiş, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkan Vekili Bülent Yıldızlı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Erdoğan Kaya, İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Nazım Ergelen, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkan Vekili Nazım Ergelen, Zabıta Dergisi Başkan Vekili Mahmut Ayan, Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Şinasi Yılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Ayşin Şirvancı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şaban Akkol, Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Şükrü Akyurtlu, Özel Kalem Müdürü Gürkan Kurtbaş."

Meclis toplantısında ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri de seçildi. 8 üyenin seçildiği gizli oylamada, sadece 8 AK Partili üye aday oldu. İsmail Cankul, Hüseyin Hızlıoğlu, Hüseyin Yakar, Ramazan Bahçavan, Necdet Uysal, Adem Karabıyık, Süleyman Aksoy ve Birol Şahin seçildi.

CİHAN

Yorumlar