Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur mazbatasını adı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, mazbatasını aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olman Uğur'a mazbatasını, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz verdi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur mazbatasını adı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, mazbatasını aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olman Uğur'a mazbatasını, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz verdi. Uğur, artık Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanı olarak herkese eşit mesafede, hiç kimseye farklı bir muamele yapmadan hareket edeceğini söyledi.

Balıkesir Adliyesi'ne Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve diğer partililerle birlikte gelen Başkan Uğur, İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz'ın odasında mazbatasını aldı. Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olduğunu belirten Yılmaz, kendisini tebrik etti. Adliye önünde kısa bir açıklama yapan Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in artık büyükşehir belediyesi olduğunu belirterek, "Hayırlı hizmetlere vesile olmasını Cenab–ı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah bundan sonra Altıeylül Belediyemiz, Karesi Belediyemiz ve diğer 20 ilçe belediyemizle birlikte büyükşehir olarak Balıkesirimiz'e hizmet edeceğiz. Artık eskisi gibi Balıkesir Belediyesi merkez ilçe belediyesi değil, 20 ilçeyle birlikte harekete edecek olan bir belediye." dedi.

İlk belediye meclisi toplantısının önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılacağı bilgisini veren Uğur, Öz Merkez binasının artık büyükşehir belediyesi binası olarak hizmet vereceğini bildirdi. Altıeylül ve Karesi belediye başkanlarının makamlarının Balıkesir Belediyesi'nde olacağını ifade eden Uğur, kendisinin de sembolik olarak belediyeyi eski Başkan İsmail Ok'tan devralacağını dile getiren Uğur, "Büyükşehir olmadığı için biz kurucu büyükşehir belediye başkanı oluyoruz. Aslında bir devir teslim yok, öyle sembolik bir şey yapacağız." diye konuştu.

'MİLLETVEKİLLİĞİ VE PARTİDEKİ GÖREVLERİMDEN İSTİFA EDECEĞİM'

Artık Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanı olarak herkese eşit mesafede, hiç kimseye farklı bir muamele yapmadan hareket edeceğine dikkat çeken Başkan Uğur, şöyle devam etti: "Bütün belediye başkanları, zaten kanunen partilerde faal görev alamıyor. Dolayısıyla benim MKYK üyeliğim, MYK üyeliğim ve partide herhangi bir görev almam söz konusu değil. Ankara'ya gidip milletvekilliği ve diğer bütün parti görevlerinden istifa edeceğiz."

Bir soru üzerine PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor'un pazar günü evinde oynayacağı Orduspor maçına gideceğini belirten Başkan Uğur, "Balıkesirspor şu anda formda. Takımın motivasyonu ekip olarak çok iyi. Aynı şekilde Süper Lig'e kadar devam. Balıkesirspor, şehrimizin takımı. Her zaman başarılı olmasını ve Balıkesir'i en iyi şekilde temsil etmesini arzu ediyoruz. Bunun için hür türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar