Balıkesir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü Balıkesirspor maçında tartıştı

Balıkesir Atatürk Stadı'nda bu akşam PTT 1. Ligi takımlarından Balıkesirspor-Samsunspor arasında oynanan ve 2-2 biten maçta kavga çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü Balıkesirspor maçında tartıştı

Balıkesir Atatürk Stadı'nda bu akşam PTT 1. Ligi takımlarından Balıkesirspor-Samsunspor arasında oynanan ve 2-2 biten maçta kavga çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında protokol tribününde oturan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve İl Emniyet Müdürü Feridun Boz arasında tartışma çıktı. Tartışma nedeniyle Vali Ahmet Turhan'ın da bulunduğu protokol tribününde arbede yaşandı.

Karşılaşmanın 56. dakikada Balıkesirspor'un Lalawele'in ayağından kazandığı golün ardından iddiaya göre Belediye Başkanı Ok, gol sevinciyle ayağa fırladı. Bu sırada Emniyet Müdürü Feridun Boz'un, Başkan Ok'a, 'Otur yerine' diyerek uyardı. Başkan Ok'un da aynı sertlikle karşılık vermesi üzerine ortalık bir anda karıştı. Tartışmaya tribündeki diğer protokol üyelerinin de karışması üzerine uzun süre arbede yaşandı. Tartışma, Vali Ahmet Turhan, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Balıkesirsporlu yöneticiler tarafından güçlükle önlendi.

Maçın ardından Atatürk Stadı'nın önünde açıklamaya yapan Başkan İsmail Ok, Balıkesirspor'un alın terinin katledildiğini belirterek, "Bütün Türkiye'nin canlı yayında izledi. Kırmızı kartla uzaktan yakından bir ilgisi olmamasına rağmen futbolcumuz dışarı atılmıştır. Bu bir emek hırsızlığıdır. Fakat daha acısı, daha Balıkesir'e bilmiyorum bir elin parmakları kadar oldu mu? Emniyet müdürü arkamda, 'Balıkesirsporlu futbolcularda her şeye itiraz ediyorlar' diyor. 'Bunlar da hakemin çaldığı her düdüğe itiraz ediyorlar' diyor. Bu kim? Balıkesir'in yeni emniyet müdürü. Bunu bütün Balıkesir halkı bilsin. AKP paralel devletten bahsediyor. İşte paralel devlet kendisini Atatürk Stadı'nda kendini göstermiştir. O da Balıkesir'e yeni atanan emniyet müdürüdür. Emniyet müdürlerinin niye sürüldüğü, yargıya niye bu kadar müdahale edildiği, niye 10 bin polisimizin kıyıma uğradığı işte bugün ortaya çıkıyor. Paralel devlet bugün kendisini Atatürk Stadı'nda göstermiştir." dedi.

Samsunspor'un 286 biletli seyircisinin olduğunu belirten Başkan Ok, "Samsunspor Emniyet Müdürü, taraftarların stada biletsiz germeleri için buraya talimat veriyor, kapılar ardına kadar açılıyor. Dolayısıyla Balıkesir halkı her zaman olduğu gibi Balıkesirpor'a sahip çıkacaktır. Balıkesirspor üzerinden birilerinin siyaset yapmasına izin vermeyecektir. Emniyet müdürü devletin emniyet müdürü olmadığını göstermiştir. AKP tam dikta rejimine gidiyor. Bu gidiş onların sonunun başlangıcıdır. Benim yanımda emniyet müdürü değildir." diye konuştu.

Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar ise yaşananlara tepki göstererek, "Protokol tribününden beni aşağı atıyorlardı. Böyle şey olur mu? Misafir takımın başkanına böyle davranılır mı? Ben böyle şey görmedim. Devletin başındaki en büyük ik tane adam kavga ediyor. Hiç bir misafirperverlik görmedim. Bende anlamadım. Bir anda kendimi ortada buldum. Celal Uzunkaya'nın olayla uzaktan yakından alakası yok." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar