Balıkesir 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'nde inşaatlar başlıyor

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 1992 yılında başlayan 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arsalarda inşaat aşamasına geldiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'nde inşaatlar başlıyor

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 1992 yılında başlayan 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arsalarda inşaat aşamasına geldiklerini söyledi. Yaptığı açıklamada, "Projeleriniz hazır, belediyeden alabilirsiniz. 1999 yılında adınıza tahsis edilen arsaların projelerine göre inşaatına başlayabilirsiniz, içiniz rahat olsun. 22 yıllık hayal gerçek oldu." dedi.

Başkan Ok, 2. Kayabey Mahallesi Kavukçuyüzü mevkisinde yaklaşık 30 hektarlık alanı kapsayan bölgedeki hak sahiplerine çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karesi AVM toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, 1999 yılında belediye tarafından kaçak yapılaşmayı önlemek ve dar gelirlileri konut edindirmek amacıyla adına arsa tahsisi yapılan vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Ok, altyapı çalışmalarının 2010 yılında başladığını, bölgedeki arsalarda hak sahibi vatandaşların yapacağı binaların mimari proje çalışmalarının tamamlanarak inşaat aşamasına gelindiği aktardı: Bugün sizler mutlu olduğunuz için biz de çok mutluyuz. 07.02.1992 tarih ve 360 sayılı belediye meclisi kararıyla başlayan ve bugün sona geldiğimiz 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arsalarda inşaat aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Aradan 22 yıl geçmiş; bizim zamanımızda böyle önemli bir sorunun çözülmüş olmasından dolayı biz de son derece memnunuz. Allah, en kısa zamanda bu arsalarda inşaatlarınıza başlayıp eşiniz, dostunuzla birlikte sefasını sürmeyi de nasip etsin. 2010 yılında verdiğim talimatlar neticesinde bizdeki kayıtlara göre bin 30 hak sahibinin arsa yerleri, parselasyon planlarına göre belli."

İmar planına göre yol, su ve kanalizasyon çalışmalarını da başlatacaklarını ifade eden Başkan İsmail Ok, "Bu bir seçim vaadi değil. Nasıl inşaat aşamasına gelindiyse en kısa zamanda altyapı ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Belediyeye müracaat eden bin 30 vatandaşımız, ruhsatlarını aldıkları anda inşaata başlayabilecekler fakat burası gecekondu önleme bölgesi olduğu için inşaat, kanunen ruhsat alındıktan iki yıl içinde bitirilmek zorunda. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, belediyeye vergi gibi hiçbir harç yatırmayacaksınız. Sadece inşaatınız bittiğinde yapı kullanma ruhsatı alacaksınız." şeklinde konuştu. Ok, toplantı sonunda vatandaşların sorularını cevaplandırdı. CİHAN

Yorumlar