Balıkçılardan Alaplı Belediye Başkanı'na tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Bozahane Limanı'ndan denize açılarak Alaplı Belediyesi'ne ait boru ve konteynerleri toplayan balıkçılar, belediyenin masrafların karşılanması konusunda kendilerine verdiği sözü tutmadığını iddia etti. Alaplı...

Google Haberlere Abone ol
Balıkçılardan Alaplı Belediye Başkanı'na tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Bozahane Limanı'ndan denize açılarak Alaplı Belediyesi'ne ait boru ve konteynerleri toplayan balıkçılar, belediyenin masrafların karşılanması konusunda kendilerine verdiği sözü tutmadığını iddia etti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise iddiaları yalanladı.

Ereğli Bozahane limanındaki balıkçılar, bugün bir basın açıklaması yaparak, boru ve çöp konteynerlerin toplanması karşılığında kendilerine Alaplı Belediyesi tarafından bazı sözler verildiğini ve bunların yerine getirilmediği ileri sürdü. Tekne sahiplerinden Kemal Yılmaz "Biz kendimizi bildik bileli gençlik, bu partiye saygımız sevgimiz var. Peşindeyiz. Bu tür olan olaylar yüzünden bir bu partiden küstük" diyerek Alaplı Belediyesi'ne tepki gösterdi.

KÖPRÜYÜ GEÇENE KADAR

Olay günü kendilerini liman başkanının aradığını ve malzemelerin toplanması gerektiğini söylemesi üzerine denize açıldıklarını ifade eden balıkçılardan Hamdi Karagöz "Kooperatif başkanı, Ereğli liman başkanı aradı. Başkanımıza Alaplı'nın açıklarında borular olduğunu ve onların toplanmasını istemiş. Biz de buradan 5-6 kayık toplamaya gittik. Sonunda topladık ve limana geldik. Belediye su işleri müdürlüğü geldi. Arkadaşlarımıza hizmetlerinin karşılığının verileceği söyledi. Bizi imza atana kadar kandırdılar. Köprüden geçene kadar dayı, geçtikten sonra güle güle dediler. Belediye başkanı verdiği sözü tutmadı. Biz hakkımızı helal etmiyoruz." dedi.

MALLARIMIZI TELEF ETMEYE KALKTILAR

Balıkçılar tarafından sözünü tutmadığı iddia edilen Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise olayın anlatıldığı gibi olmadığını, denize giden malzemelerin balıkçılar tarafından telef edilmeye çalışıldığını söyledi. Telefon ile ulaştığımız Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, olayı Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine şikayet ederek bildirdiklerini kaydeden Tekin " Biz Onları ne aradık nede ‘gidin bizim mallarımızı toplayın’ dedik. Onlar bizim mallarımızı telef etmek için aldılar. Buradan giden ne kadar malzeme varsa aldılar. Bizde Ereğli Jandarması'na ve Sahil Güvenlik'e ‘Bizim mallarımız telef ediliyor’ diye şikayette bulunduk. Liman başkanı aradı, ‘bunların masrafları neyse cüz’i bir şey verin’ dedi. Bizde ne kadar mazot yaktıklarını hesap ettirdik, 50-60 litre mazot yakmışlar. Bunlara bu mazotu verip, mağduriyetlerini giderelim istedik. Ama bizden gelip 400’er litre mazot istiyorlar. Biz zaten aradan çıkmışız, nasıl 400’er litre mazot verelim? İçlerinden 150 litre alanlar oldu. En büyük tekne Sabri Toprak’a ait, bizden 150 litre mazotunu aldı. Ben kendileri ile görüşmedim sadece bizim arkadaşlarımıza kendilerine yardımcı olmaları talimatını verdim. Liman Başkanı'nın da, Sahil Güvenlik'in de hepsinin bilgisi var. Olayın gerçeği bu." dedi. CİHAN

Yorumlar