Balık katili yemler imha edildi

Şanlıurfa Balıklıgöl’deki toplu balık ölümüne neden olan kaçak yemler toplatıldı. Toplanan 700 kilogram balık yemi imha edildi. Geçtiğimiz günlerde Balıklıgöl’de yaşanan toplu balık ölümleri üzerine sorunun araştırılması için...

Google Haberlere Abone ol
Balık katili yemler imha edildi

Şanlıurfa Balıklıgöl’deki toplu balık ölümüne neden olan kaçak yemler toplatıldı. Toplanan 700 kilogram balık yemi imha edildi.

Geçtiğimiz günlerde Balıklıgöl’de yaşanan toplu balık ölümleri üzerine sorunun araştırılması için bir komisyon kuruldu. Balık ölümlerinin önlenmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlık İl Müdürlüğü, Çevre Koruma Vakfı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi'nden oluşan denetim komisyonu ekibi balık ölümlerinin aşırı yemlemeden kaynaklandığını saptadı.

Bunun üzerine kaçak yemlerin toplanması kararı alan komisyon zabıta desteği ile topladığı 700 kilogram kaçak yemi imha etti. Konu ile ilgili bilgi veren

Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, “Balıklıgöl'de balıklarının aşırı yemlenmesi ve vatandaşlar tarafından dışardan getirilen kaçak yemlerin atılması sonucunda suda kirlenme meydana gelmektedir. Buda suyun içerisinde oksijen oranının düşmesi sonucunda balık ölümlerine neden olmaktadır.” Dedi.

Kurulan komisyonun çalışmaları sonucu ele geçirilen yemlerin imha edildiğini aktaran İlhan, “Bu denetim komisyonu tarafından dışarıda satılan kaçak balık yem satışlarının üzerinde denetilmelerini artırdı. Artırılan denetimler sonucunda yaklaşık 700 kilogram kaçak balık yemi bulundu. Bulunan kaçak yemler zabıtalar tarafından imha edildi.”

İlhan, vatandaşlara dışarıdan alınan yemin balıklara atılmaması uyarısında bulundu.

CİHAN

Yorumlar