Balcalı Hastanesi'nde Ebe ve Hemşirelik Haftası kutlandı

Ebe ve Hemşirelik haftası etkinleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde düzenlenen kutlama programıyla başladı. Hipokrat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Çukurova Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Balcalı Hastanesi'nde Ebe ve Hemşirelik Haftası kutlandı

Ebe ve Hemşirelik haftası etkinleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde düzenlenen kutlama programıyla başladı.

Hipokrat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ile öğretim üyesi hekimler, hemşireler ve hemşire adayı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, ebe ve hemşireliğin son derece fedakârlık isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekerek, zor koşullarda fedakârca çalışan ebe ve hemşireleri kutladığını dile getirdi. Son yılarda hemşirelik alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Özgen, hastane yönetiminden de son derece önemli destekler aldıklarını ifade etti.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kemal Kiraz da mesleğini fedakâr ve cefakârca yürüten ebe ve hemşirelerin gününü kutladı. Kiraz, hastalara birinci derece yakın olan hemşirelerin bu bağlamda sağlık alanında son derece önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Hemşirelerin gece gündüz demeden, hastalarla bir arada olduğuna dikkat çeken Kiraz, "Hemşireler çok zor durumda bile hizmetlerini bir dakika bile aksatmamışlardır." dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın ise hekimlerle birlikte çalışan hemşirelerin toplumun sağlık ihtiyaçlarını ekip çalışmasıyla karşılayan, hastalar arasında fark gözetmeyen, her insana sevgi ve saygı duyan, onlara yardım eden meslek mensupları olduğunu ifade etti. Yalçın, bu vesile ile tüm ebe ve hemşirelerin haftasını kutladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından meslekte 20. yılını dolduran hemşirelere plaketleri çeşitli bölümlerde bulunan ve beraber çalıştıkları hocaları tarafından veridi. Törende zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

CİHAN

Yorumlar