Balbay'ın avukatları tahliye talebinde bulundu

Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Balbay'ın avukatları, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye taleplerini içeren dilekçelerini İstanbul 13.

Google Haberlere Abone ol
Balbay'ın avukatları tahliye talebinde bulundu

Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Balbay'ın avukatları, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye taleplerini içeren dilekçelerini İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın uzun tutukluluk ve adil yargılanma hakkı konusundaki itirazını değerlendirmişti. Balbay'ın milletvekili olması dikkate alınarak yapılan değerlendirmede 'uzun tutukluluğu hak ihlalidir' şeklinde karar verilmişti. Bu karar üzerine Balbay’ın avukatı Ulaş Özkan, tahliye talebini içeren dilekçesini, çalışmalarını Silivri’de sürdüren İstanbul 13. Ağır Mahkemesi'ne sundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Özkan, "Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay’ın tutukluluğunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin sözleşmesine ihlal teşkil ettiğine ilişkin bir kararı oldu. Bu karar doğrultusunda ihlalin ortadan kaldırılması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talepli dilekçemizi sunduk. Dilekçe Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. Cumhuriyet Savcılığı da bu talebimize ilişkin mütaala vermesi bekleniyor. Mütaala verildikten sonra mahkeme heyeti talebimizi inceleyip karar verecek. Bu kararı bekliyoruz. Beklentimiz Anayasa Mahkemesi kararı gereğince müvekkilimizin tahliye edilmesi yönündedir. Çünkü Anayasa Mahkemesi kararları kesin ve herkes açısından bağlayıcıdır. Bu karar gereğince ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu da zaten tahliye demek oluyor. Talebimiz de bu yönde. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Özkan, çıkacak karar doğrultusunda Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan müvekkiliyle görüşeceklerini belirtti.
CİHAN

Yorumlar