Balbay:Engin Alan, Mut caddelerinde dolaşmadıkça kendimi özgür hissetmem

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, şuan haksız yere hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kalmadan ve şuan tutuklu bulunan Engin Alan Mut caddelerinde özgürce dolaşmadan kendini özgür hissetmeyeceğini söyledi.Mersin’in Mut CHP ilçe teşkilatını...

Google Haberlere Abone ol
Balbay:Engin Alan, Mut caddelerinde dolaşmadıkça kendimi özgür hissetmem

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, şuan haksız yere hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kalmadan ve şuan tutuklu bulunan Engin Alan Mut caddelerinde özgürce dolaşmadan kendini özgür hissetmeyeceğini söyledi.

Mersin’in Mut CHP ilçe teşkilatını ziyaretinde konuşan Balbay,30 Mart yerel seçimlerinden sonra cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından genel seçimi yaşayacaklarını kaydetti.

Türkiye’nin daha özgür bir ülke olmasının ve daha demokrasinin yerleşmesi için mücadele edeceğini vurgulayan Balbay,”Ben özgürlüğüme kavuşurken duygularımı şöyle paylaşmak istedim. Silivri’de kapılar açıldı. Birçok yurtsever özgürlüğüne kavuştu. O kapıları açan arkadaşlar sizlersiniz. Sizlerin geçen zamana ve bu iktidarın bütün oyunlarına rağmen, bu kumpaslara kalmaması ve içeride olan insanların masum olduğuna inanılması ve sık sık 5 Ağustos, 13 Aralık 2012 ve 8 Nisan 2013 tarihlerindeki o büyük buluşmalara katılmasaydı bu süreç böyle devam etmeyecekti.” diye konuştu.

Yolun uzun olduğu anlatan Balbay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sevgili Mutlular biz öğürlüğümüze kavuşurken demir parmaklıkların ardında en önemli şey insanın kendisini yalnız hissetmemesidir. Dışarıda omuz omuza olduğumuz binlerce insanların bizlerin yanında olduğunu nefes nefese olmanın gücü ile kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Bizim gibi düşünen milyonlarca insanın var olduğunu bilmek bizi geleceğe dair hep umutlu kıldı. Ayrıca Sincan ve Silivri’de bizleri sık sık ziyarete gelenler oldu. Bir hapishane sözü vardır. Bir ziyaret yarım tahliye demektir derlerdi.Biz içeride iken sizlerin desteğini hep yanımızda hissettik.” ifadesini kullandı

CHP Mut ilçe teşkilatının Seçim değerlendirmesi toplantısına Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Silifke belediye başkanı Dr. Mustafa Turgut ve partililer katıldı.

CİHAN

Yorumlar