Balbay: Telefonları değil, sözleri dinleyeceğiz

Bursa’nın Mudanya ilçesinde partisinin etkinliğine katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, iktidara geldiklerinde insanların yaşam güvenliğini sağlayacaklarını belirterek, vatandaşların telefonlarını değil, sözlerini dinleyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balbay: Telefonları değil, sözleri dinleyeceğiz

Bursa’nın Mudanya ilçesinde partisinin etkinliğine katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, iktidara geldiklerinde insanların yaşam güvenliğini sağlayacaklarını belirterek, vatandaşların telefonlarını değil, sözlerini dinleyeceklerini söyledi.

Mudanya’da 'Temiz Mudanya' sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren CHP Mudanya İlçe Başkanlığı, ilçede temizlik etkinliği düzenledi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın destek verdiği etkinliğe, Bursa milletvekilleri İlhan Demiröz, Sena Kaleli ve Aykan Erdemir’in yanı sıra İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mütareke Meydanı’nda toplanan partililere, İsmet İnönü heykelinin olduğu 'Mütareke Anıtı' önünden seslenen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın konuşması, vatandaşların yoğun tezahüratlarıyla sıklıkla kesildi. Tezahüratları, iktidara yürüyüşün ayak sesleri olarak nitelendiren Balbay, önümüzdeki 15 aylık süreçte üç seçim olduğunu hatırlatarak, yerel seçimler ardından yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle birlikte, önce Mudanya’da adayları olan Hayri Türkyılmaz’ı belediye başkanlığı koltuğuna, daha sonra CHP’yi iktidara ve ardından da Kılıçdaroğlu’nu Başbakanlık koltuğuna oturtacaklarını söyledi.

"İÇİŞLERİ ‘SUÇ İŞLERİ’ OLMUŞ.."

Konuşmasında, hükümete de yüklenen Mustafa Balbay, İçişleri Bakanlığı’nın suç işleri bakanlığı olduğunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın enerjide tatlı kıyaklar haline geldiğini belirterek, Ulaştırma Bakanlığı’nın da kendi çevresine pay dağıtan ‘Üleştirme Bakanlığı’ haline geldiğini iddia etti. 30 Mart’tan itibaren hırsızları sandığa gömecek miyiz diye soran Balbay, “En sağlıklı kalıcı yol, sandıkta bu iktidarı devirip yerine halk iktidarını kurmaktır. Onları önce tarihin çöplüğüne yollayacağız, ardından da tüm suçlulardan hesap soracağız. İddiayla sesleniyorum. 5 yıl sonra AKP diye bir parti olmayacaktır.” diye konuştu.

"MUDANYA DAMGALI MEKTUPLARA TEŞEKKÜR"

Öte yandan, demir parmaklıklar ardından özgürlüğü beklerken kendisini yalnız bırakmayan başta Bursa milletvekilleri ile vatandaşlara da teşekkür eden Balbay, bu süreç içerisinde 5 yılda 35 bin mektup aldığını kaydetti. Gelen mektuplardan bir çoğunun “Mudanya” damgalı olduğunu ifade eden Balbay, “Sizlerin bana gönderdiğiniz bu mektuplar sayesinde gönül gönüle olduğumu hep hissettim. Umutsuzluk yalnızlıktan doğar derler ama ben hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedim, sizler sayesinde kendimi yalnız hissetmedim.” dedi.

Daha sonra partililerle birlikte İnönü Bulvarı’ndan İskele Meydanı’na kadar kol kola yürüyen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Bursa’daki programa katılmak üzere ilçeden ayrıldı. CHP’liler ise Balbay’ı uğurladıktan sonra “Kirliliğe, yolsuzluğa, hukuksuzluğa direniyorum” sloganlarının yazılı olduğu poşetleri giyerek, temiz çevre ve Mudanya için cadde ve sahil kenarlarında temizlik yaptı.




CİHAN

Yorumlar