Balbay, geçici 2. maddenin kaldırılmasını istedi

Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasını çarptırılan Mustafa Balbay, terör örgütü KCK davasını izlemek için geldiği Silivri'de Ergenekon sanıklarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Balbay, geçici 2. maddenin kaldırılmasını istedi

Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasını çarptırılan Mustafa Balbay, terör örgütü KCK davasını izlemek için geldiği Silivri'de Ergenekon sanıklarını ziyaret etti. Balbay, Anayasa Mahkemesi'nin özel yetkili mahkemelerle ilgili 3. yargı paketinde yer alan geçici 2. maddeyi acilen görüşmesini ve bu maddenin kaldırılmasını istedi.

Çoğunluğunu gazetecilerin oluşturduğu KCK davasını izleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ardından CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve Muharrrem Işık ile birlikte Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ergenekon sanıkları eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu, Yalçın Küçük, Hurşit Tolon ve Ali Deniz Kutluk'u ziyaret etti. Balbay, ziyareti sırasında kısa bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'ne bir çağrıda bulunmak istediğini belirten Balbay, Anayasa Mahkemesi'nin bir karar vererek kendisini özgürlüğe kavuşturduğunu ve bir yol açtığını söyledi. Balbay, "Anayasa Mahkemesi, 'milletvekili, görevini yapmalı, seçilmiştir' dedi. Beni tahliye etti. Özgürlüklerden yana tavrını koydu. O zaman madem ki özgürlüklerden yana tavrını koydu, her şeyi bir yana koydu. Anayasa Mahkemesi önünde bulunan 3. yargı paketindeki özel yetkili mahkemeleri kaldırmıştır, geçici 2. maddesini de hemen görüşsün. Eğer görüşür de 'bu mahkemeler kaldırılmışsa dava göremez. KCK davasını göremez. Ergenekon davasının gerekçesini yazamaz' derse bu davalar zaten fiilen çökmüş olacak. Ondan sonra da gerçekten bir hukuk zemininde süreç devam edebilir. Anayasa Mahkemesi üzerine çok önemli bir sorumluluk aldı. Bunun arkasını getirmelidir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar