Bal: İhsanoğlu’na ‘monşer’ diyenlerin Boğaz'da neler yaptığını herkes biliyor

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ‘Monşer’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Bal, İhsanoğlu’na ‘Monşer’ diyenlerin haram havuzları oluşturarak İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Bal: İhsanoğlu’na ‘monşer’ diyenlerin Boğaz'da neler yaptığını herkes biliyor

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ‘Monşer’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Bal, İhsanoğlu’na ‘Monşer’ diyenlerin haram havuzları oluşturarak İstanbul Boğazı’nda sefa sürdüklerini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ile MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, yeni İl Başkanı Murat Çiçek ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. İhsanoğulu’nun ileriki günlerde Konya’yı ziyaret edeceğini söyleyen Faruk Bal, Başbakan Erdoğan’ın çatı adayı İhsanoğlu hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan’ın “Bunlar monşer” sözlerini hatırlatan Faruk Bal, şöyle konuştu: "İhsanoğlu’na ‘Bunlar monşer, boğazda bilmem ne yaparlar’ diyenlerin boğazda neler yaptığını herkes biliyor. İstanbul Boğazı’nın kadastrosunu değiştirdiniz. Boğaz, başbakanın yakınlarının havuz kurarak milyon dolarları cukkaladığı işadamları boğazı oldu. O boğazda oturanlar AKP’nin sağladığı haram sofrasından edindikleri sefayı sürüyorlar."

İhsanoğlu’nun Başbakan Erdoğan gibi ayrıştırıcı ve sınıfçı bir karakteri temsil etmediğini, aksine bütünleştirici bir bilim insanı olduğunu vurgulayan Faruk Bal, Erdoğan’ın Türk kelimesinden bile rahatsızlık duyduğunu ifade etti. AKP’nin IŞİD terör örgütü nedeniyle çöllerde bitap düşen Türkmenlere karşı sessiz kaldığını vurgulayarak, "Irak’taki Türkmenler, Işid tehlikesinden dolayı çöllere düşen Türkmenlere karşı sessizdir. AKP dünyaya İslam ve Türk gözleriyle bakamıyor. Türk milletini, Türk kelimesini ağzına almayan ve Anayasa’dan çıkartmak isteyen bir Başbakan. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini devletin resmi organlarından çıkarmaya çalışan bir Başbakan." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN, ORTADOĞU’DA DÖKÜLEN KANDAN BİRİNCİ DERECE SORUMLUDUR"

Faruk Bal, Özgür Suriye Ordusu adı altında terör örgütü IŞİD’e 2 bin tır dolusu silah gönderildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “AKP’nin MİT Müşteşarı, Dışişleri Bakanı , Dışişleri Müsteşarı, Genelkurmay İkinci Başkanı’nın bulunduğu bir toplantıda “İki bin tır dolusu silah gönderdik” dedi. Şimdi bu silahlarla Türkmenler katlediliyor. Bop Eş Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’da dökülen kandan birinci derecede sorumludur.”

CİHAN

Yorumlar