Baktat Bakliyat’tan Gemlik’e Anadolu lisesi

Türkiye’nin önemli gıda şirketlerinden Baktat Gıda, Bursa Gemlik’e Anadolu Lisesi kazandırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Baktat Bakliyat’tan Gemlik’e Anadolu lisesi

Türkiye’nin önemli gıda şirketlerinden Baktat Gıda, Bursa Gemlik’e Anadolu Lisesi kazandırıyor. Eğitime yüzde 100 destek kapsamında Baktat Gıda tarafından Gemlik’in Orhaniye Mahallesi’ne anahtar teslimi yapılacak okulun protokolü Heykel Valilik binasında imzalandı.

Protokolde konuşan hayırsever Baktat Gıda şirketinden Mustafa Baktat, şirketin yoğun olarak ticari faaliyetlere devam ettiği Almanya’da bir yüksek eğitim kurumunun ortağı olduklarını belirtti. Türkiye’deki birçok okulun eğitim ekipmanlarının karşılanması için uzun zamandır katkı koyduklarını belirten Baktat, yapılacak okuldan mezun olacak öğrencilerin Baktat Gıda’da çalışmasını umduklarını söyledi. Eğitime yapılan yatırımın geri dönüşünü görmenin de ayrı bir mutluluk olduğunu anlatan Mustafa Baktat, Almanya’da ki yüksek okulla yapılacak öğrenci değişimi yapılmasını da arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Vali Münir Karaloğlu’da, Baktat’ın dünyada tanınır, ülkenin yüz akı bir marka olduğunu belirterek, yapılacak okulun Baktat ailesinin eğitime katkısının başlangıç köprüsü olmasını diledi. Vali Karaloğu, Baktat ailesi adına Ali ve Mustafa Baktat’a teşekkürlerini iletti.

24 derslikli ve anahtar teslimi inşa edilecek okulda 3 laboratuvar ve kapalı spor salonu da bulunacak. 18 ayda bitirilmesi planlanan okula Baktat Eğitim Köprüsü Anadolu Lisesi ismi verilecek. CİHAN

Yorumlar