Bakırköy ve Beyoğlu’nda oy çalındı iddiası vatandaşların tepkisine sebep oldu

Bakırköy ve Beyoğlu’nda bulunan iki okulda sayım işleminin ardından oyların çalındığı iddiası tepkilere yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Bakırköy ve Beyoğlu’nda oy çalındı iddiası vatandaşların tepkisine sebep oldu

Bakırköy ve Beyoğlu’nda bulunan iki okulda sayım işleminin ardından oyların çalındığı iddiası tepkilere yol açtı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan haber üzerine okullara akın eden vatandaşlar, yaşananlara tepki gösterdi.

Bakırköy’de Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi’nde oy sayım işleminin ardından oy torbalarının kimliği belirsiz ve yetkisi olmayan kişilerce araçlarla okuldan uzaklaştırdığı iddiasının sosyal medyada yayılması üzerine vatandaşlar okula akın etti. Okul önünde toplanan vatandaşlar, oyların yeniden sayılmasını ve oyları götürdüğü iddia edilen aracın bulunması için şikayetçi oldu. Kalabalığın artması üzerine okul çevresine çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Okul önünde bekleyişini ve protestolarını sürdüren vatandaşlar, bir süre sonra sessiz şekilde dağıldı. Üç sandıkta şaibe olduğu iddiasını sosyal medyada öğrenen Alp Türkalp, okula geldiğini, bir oy torbasının bir araçla gittiğini ve yaşananlara tepkili olduklarını söyledi.

Beyoğlu’nda ise Hasköy İlköğretim Okulu’ndaki bir sandıkta oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından iddiaya göre sandık görevlisi oy torbalarını AKP görevlilerinin bulunduğu ortama bırakarak dışarı çıktı. Olayı fark eden CHP görevlileri, duruma tepki göstererek oyların yeniden sayılmasını talep etti. Oyların yeniden sayılması sırasında iki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yeniden sayım işleminin ardından oy torbaları polis ekipleri ve sandık görevlileri eşliğinde seçim kuruluna götürüldü.



CİHAN

Yorumlar