Bakırköy Özgürlük Meydanı, bakımsızlıktan dökülüyor

İstanbul’un en hareketli meydanlarından Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı, bakımsızlıktan dökülüyor. Betonu dökülen kemer ve sütunların demirleri ortaya çıkıyor. Meydanın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Bakırköy Özgürlük Meydanı, bakımsızlıktan dökülüyor

İstanbul’un en hareketli meydanlarından Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı, bakımsızlıktan dökülüyor. Betonu dökülen kemer ve sütunların demirleri ortaya çıkıyor. Meydanın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu belirten Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Eğer düzenleme yapmayacaklarsa bıraksınlar biz yapalım.” diyor.

Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nın bakımsızlığı dikkatlerden kaçmıyor. Meydanda incelemelerde bulunan Bülent Kerimoğlu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu. Meydanın günde yaklaşık 1 milyon kişinin uğrak yeri olduğunu kaydeden Kerimoğlu, “Vatandaşların daha rahat nefes alabileceği ve kendilerini ifade edebileceği geniş bir alana ihtiyaç var. Bununla ilgili belediyemize çok sık talep var. Biz buranın adına yaraşır bir meydan olmasını istiyoruz. Buraya günde yaklaşık 1 milyon yurttaş geliyor. ” dedi.

Meydanın sorumluluğunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu ifade eden Kerimoğlu, “Seçim döneminde vatandaşlara meydanı büyütme, altına 2 kat otopark yapma, yaklaşık 20-25 dönümlük geniş bir özgürlük alanı haline getirme sözü verdik. Bunu Kadir Topbaş Bey ile de konuştum, kendisinden bu konuda destek istedim. Açıkçası Sayın Topbaş’ın bu konuyla ilgi çok olumlu, sıcak ve dostane yaklaşımını gördüm. Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda destek istiyoruz. Sayın Kadir Topbaş Bey’in bu konuda bir iyi niyeti var. Ama sadece iyi niyet yetmiyor. Mutlaka eli taşın altına sokma zorunluluğu var.” şeklinde konuştu.

Meydanın düzenlenmesi konusunda CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman’ın yazılı soru önergesi olduğunu belirten Kerimoğlu, “Önergede ‘Özgürlük meydanıyla ilgili bir düzenleme ya da planlama yapın. Yapmıyorsanız Bakırköy Belediyesi olarak düzenlemeyi biz yapalım’ dediler. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bu konuda yetki ve sorumluluğunun gereğini yapması konusunda ricada bulunuyoruz. Ama olanakları yeterli değilse, bu konuyla ilgili bir çalışma yapamayacaklarsa biz seve seve bu meydanı yurttaşlarımıza yaraşır bir meydan haline dönüştürmek için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bu konuda sadece yetki ve sorumluluk istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nı Herkesin keyifle gelip bu alanı kullanabileceği, içinde kent ve arşiv müzesi, halk kütüphanesi ve 2 kat otoparkı olan geniş bir meydana dönüştürmek istedikleri dile getiren Kerimoğlu, “Tek beklentimiz; Büyükşehir Belediyesi ‘Evet, burayı siz kullanabilirsiniz, Bakırköy Belediyesi olarak yetkiniz dahilindedir, en iyisini yaparsınız’ desin, biz hakikaten en iyisini yaparız.” diye konuştu.

‘KASITLI OLARAK MEYDANA BAKMIYORLAR’

Meydanın bakımsız haline vatandaşlar da tepki gösterdi. Meydanın dökülmeye yüz tutan hali, görenleri şaşırtıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kasıtlı olarak meydana bakmadığını öne süren Füsun Dikmenli, “Meydanın durumu son derece kötü. İşte cumhuriyetin ne hale geldiğini gösteren bir manzara.” diye tepkisini dile getirdi.

Meydanın içinde bulunduğu duruma tepki gösteren bir diğer vatandaş Ali Keser ise, “Ana arterler Büyükşehir’e ait. Gelen vatandaş buranın CHP, Büyükşehir’in AKP olduğunu düşünüyor. Vatandaş diyor ki; ‘İşte Halk parti (CHP) ancak bu kadar becerir, rezil rüsva’ diyor. Meydanlar perişan, caddeler perişan. Amaç o yani.” diyerek meydanın CHP’ye olumsuz puan kazandırma adına onarılmadığını ileri sürdü.

Bugüne kadar değişik etkinlik ve eyleme sahne olan meydanın 'Özgürlük' ismi, 2002'de 'Cumhuriyet Meydanı' olarak değiştirilmişti.

CİHAN

Yorumlar