Bakırköy Çocuk Masası, panel düzenleyecek

Bakırköy Çocuk Masası, “Hak, Hukuk, Demokrasi ve Çocuk“ paneli düzenleyecek

Google Haberlere Abone ol
Bakırköy Çocuk Masası, panel düzenleyecek
Bakırköy Belediyesi öncülüğünde Türkiye’de ilk kez kurulan Bakırköy Çocuk Masası tarafından "Hak, Hukuk, Demokrasi ve Çocuk" konulu panel düzenlenecek.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek panelde “Çocuğun bir birey ve vatandaş olarak kendini ilgilendiren politika ve kararlara katılma hakkı nedir?”, “Hak nedir? Hukuk nedir?” Hukukun üstünlüğü nedir?”, Hakkın kullanımı nedir?”, “Demokrasi nedir?”, “Çocuğun vatandaşlık hakkı ve kavramı nedir?” başlıklarında sunum yapılacak.

Kerimoğlu, Bakırköy Çocuk Masası Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ebrize Çeltikçi, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk ve esmi TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak panelde ilk olarak çocuk panelistler söz alacak.

Çocuk panelistlerin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem’in oturum başkanlığında İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Aşkın Yaşar Topuzğlu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın görüşlerini aktaracak.

Panelde ayrıca çocuklarla ilgili çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları ve temsilcileri de gözlemci sıfatıyla yer alacak.

Panel, 18 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılacak.

Yorumlar