Bakırköy Belediyesi'nden Bir İlk! Ermeni Vatandaşlar İçin İftar Yemeği

Bakırköy Belediyesi bir ilki başlattı. Ermeni kökenli vatandaşlar için her akşam diriliş bayramına hazırlık olarak kabul edilen büyük oruç (Medh Bahk) iftarı veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakırköy Belediyesi'nden Bir İlk! Ermeni Vatandaşlar İçin İftar Yemeği

Bakırköy Belediyesi bir ilki başlatarak Ermeni kökenli yurttaşlar için Surp Astvazazin Kilisesi'nde her akşam iftar yemeği (arevakal) veriyor. 16 Şubat'ta başlayan organizasyonun 40 gün süreceği söylendi.

ORUCUN RUHUNA UYGUN MENÜ HAZIRLANDI

Bakırköy Belediyesi, ilçede oturan Ermeni kökenli yurttaşlar için mukaddes diriliş bayramına hazırlık şekilde kabul edilen iri oruç (Medh Bahk) iftarı veriyor. Orucun ruhuna müsait şekilde hayvansal besin içermeyen menü hazırladı.

'BAKIRKÖY'ÜN YÜZDE 18'İ ERMENİ'

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, 'Bakırköy ilçemiz etnik köken şekilde kelimenin tam anlamıyla mozaik bir ilçe. İlçe nüfusumuzun da takribî yüzde 18'ini Ermeni kökenli vatandaşlarımız oluşturuyor. Biz Bakırköy'de tüm vatandaşlarımıza eşit bakıyoruz ve her yurttaşımızın kendi dinini, etnik kökenini şerefi, onuru şekilde görüyoruz. Şu anda benim başkan yardımcılarımdan birisi de Ermeni kökenli Bakırköylü Margırit Dikme'dir. Ermeni cemaatine mensup yurttaşlarımızdan 'Büyük Oruç' döneminde iftar yemeği verilmesiyle ilgili istek gelince memnuniyetle kabul ettik. Kendilerine iftar yemeği vermeye başladık. Mart ayının sonlarına kadar da iftar yemeğini ve gereksinim sahiplerine erzak katkısı yapmaya devam ediyoruz.' ifadelerini kullandı.


Bakırköy Belediyesi'nin Ermeni Başkan Yardımcısı Margırit Dikme

İL İL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar