Bakımevinde işkence iddialarına kurumdan açıklama geldi

Zonguldak’ın Alaplı'da bakımevinde yaşandığı iddia edilen işkence olayı sebebiyle açıklamada bulunan kurum yetkilisi Serdar Demirkol, “Bu işin sorumluları yargılanacak, bununla ilgili kimin ne suçu varsa gereken cezayı alacaktır." dedi.Alaplı’da...

Google Haberlere Abone ol
Bakımevinde işkence iddialarına kurumdan açıklama geldi

Zonguldak’ın Alaplı'da bakımevinde yaşandığı iddia edilen işkence olayı sebebiyle açıklamada bulunan kurum yetkilisi Serdar Demirkol, “Bu işin sorumluları yargılanacak, bununla ilgili kimin ne suçu varsa gereken cezayı alacaktır." dedi.

Alaplı’da rehabilitasyon ve bakım merkezinde engelli ve yaşlılara işkence yapıldığı iddialarına yönelik, konuyla ilgili açıklamada bulunan Serdar Demirkol, yaşananların kendilerini karalama kampanyası olduğunu söyledi. Demirkol, “Ben öncelikle şahsım üzerinden yürütülen camiayı karalama kampanyası ile ilgili bütün özel bakım merkezi, engelliler camiası ve ailelerinden özür diliyorum. Bu görüntülerin basına yansımasının temel sebebi aramızda ticari anlaşmazlık bulunan ortağım tarafından yürütülen bir karalama kampanyasıdır. Hukuki açıdan sonuç alınamayacağını bildiği için entrikaya başvurarak sonuç almaya yönelik çabalardır. Kurumumuza ve camiamıza yapılan saldırı beni gerçekten çok üzdü. Olay hukuki boyutuyla devam ediyor. Soruşturma sürüyor. Sorumluları yargılanacak, bununla ilgili kimin ne suçu varsa gereken cezayı alacaktır." diye ifade etti.

Olayın işkence olmadığını savunan Demirkol, "Belki olmaması gereken kaba davranışlar var ama işkenceyi düşündürecek bir olay yok. Bütün engelli ailelerinden, sosyal hizmet camiasından, bütün meslektaşlarımdan ve herkesten özür diliyorum. Biz tutuksuz yargılanıyoruz. Hukuk dilinde denetimli serbestlik diye tanımlanan 15 günde bir kolluk kuvvetlerine gidip imza vermek suretiyle soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakımevinde kalan Otistik engelli K.Y.'nin annesi N.Y. (38) ise kendisinin kurumda 1.5 yıl süre ile çalıştığını, görüntülerin çekildiği zaman da çalışmaya devam ettiğini söyledi. Çalıştığı sürede gerek oğluna gerekse diğer engellilere yönelik böyle bir olayla karşılaşmadığını belirten N.Y., böyle bir durumu görse de inanmayacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar