BAKİAD satış, pazarlama eğitimi başlattı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2014 yılı teknik destek programı kapsamında Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) tarafından organize edilen 'Satış, Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar’ isimli...

Google Haberlere Abone ol
BAKİAD satış, pazarlama eğitimi başlattı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2014 yılı teknik destek programı kapsamında Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) tarafından organize edilen 'Satış, Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar’ isimli eğitim projesine başlandı.

TSO salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerin açılış konuşmasını yapan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt satış ve pazarlamanın önemine değinerek, “Eğitimleri her zaman çok önemsiyoruz. BAKKA’ya 2014 yılı teknik destek programı kapsamında ‘Satış, Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar’ isimli eğitim projesi sunduk. Projemizin başarılı bulunmasından sonra bugün burada projemizin startını vermenin mutluluğu içindeyiz. Bölgemiz ve Bartınımız açısından da KOBİ’ler ekonominin can damarı konumunda yer almakta olup kalkınmanın temel dinamiği olarak KOBİ’lerimizin satış, pazarlama departmanlarındaki ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda destek veren BAKKA’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Önemli olanın üretilen ürünün satışını gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ise üretilen ürünün satışının gerçekleştirilemediği zaman hiçbir değerinin kalmayacağını söyledi. Satış sonrası hizmetin de çok önemli olduğuna dikkat çeken Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, “Üretimi destekleyecek sürekliliği sağlamamız ve satış kanalında iyileştirme yapamazsak firma olarak ayakta kalmamız mümkün olmuyor. Satıştaki profesyonel yaklaşımın sadece piyasada sadece deneyim ile değil eğitim ile de olabileceğini aşikardır. Günümüzde görüyoruz ki satış ve pazarlama ilim haline gelmiş durumda. BAKKA’nın Teknik Desteği ile BAKİAD tarafından organize edilen satış, pazarlama projesi eğitiminin ilmi veriliyor. Çok faydalı olacağına inandığım bu eğitimin bir üretici olarak satış kanalının bizler için en büyük güç olduğunu söyleyebilirim” dedi.

'MÜŞTERİNİN FİRMADAN VAZGEÇME NEDENİNİN YÜZDE 68’İ İLGİSİZLİK'

Satış, Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar’ konulu projenin eğitim seminerinin ilk iki günlük bölümünü sunan Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İsmail Gökdeniz, pazarlık, ikna, müzakere becerilerini geliştirme ve satış temsilcileri için davranış geliştirme ve etkili iletişim teknikleri konularında bilgilendirmelerde bulundu. Müşterilerin alıştıkları bir firmadan vazgeçme nedenlerinin yüzde 68’inin satış ve servis elemanlarının ilgisiz veya olumsuz tutumu yüzünden müşterinin kaybedildiğini ifade eden Yrd.Doç.Dr. İsmail Gökdeniz, “İnsanlar alışveriş yaptıkları mağazalardan sırf somurtmaları nedeniyle uzaklaşıp pazarlama tekniklerini kullanan güler yüzlü ve donanımlı personel çalıştıran mağazaları tercih etmektedirler. Satış, pazarlama elamanı öncelikle kendini bilecek, ürününü çok iyi bilecek, inanacak. İnsanların gözünün içine bakmadan satış imkansızdır. Söz göze verilir. Müşteriye somurtulmaz, asla kaş çatılmaz. Müşterinin şikayeti işletmeleri geliştirmelidir.” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Sevindik tarafından satış yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri odaklı satış, zor durumlar ve zor insanlarla başa çıkma gibi konuların da masaya yatırılacağı 2-7 Haziran tarihleri arasında tamamlanacak olan eğitim projesi sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Programa Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mete Kaan Namal, YDO Destek Yetkilisi Ferdi Köse, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelikkaya, Genel Sekreter Hasan Önder ve firmaların satış pazarlama departmanı elemanları katıldı. CİHAN

Yorumlar