Bakanlıktan, kargo gümrüğüne polis ve savcı baskını açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'Havaalanına mali polis baskını' yapıldığına yönelik haberi yalanlayarak, daha önce de yapılan benzer haberlerin hepsinin tekzip edildiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlıktan, kargo gümrüğüne polis ve savcı baskını açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'Havaalanına mali polis baskını' yapıldığına yönelik haberi yalanlayarak, daha önce de yapılan benzer haberlerin hepsinin tekzip edildiğini bildirdi.

Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü'ne ne de başka bir birime polis veya savcılık baskınının kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayan Bakanlık, soruşturmayı yapan savcılık makamının kendilerinden soruşturma kapsamındaki 17 firmanın ithalat ve ihracat işlemlerine ilişkin evrakların kopyasını talep ettiğine dikkat çekti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, haberle ilgili, “Kesinlikle yalandır, yanlıştır, eksik bilgilerle mücehhezdir. Haberi yazan muhabir daha önce de defalarca gümrüklerle ilgili yanlış haberlere imza atmıştır ve hepsi de tekzip edilmiştir.” denilerek, şunlar ifade edildi:
“Gazetenin aldığı bilgiye göre, 'kamuoyunda büyük tartışma yaratan 17 Aralık operasyonu çerçevesinde İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı özel ekipler 'hayali ihracat' iddiasıyla bazı şirketlere ait dosyalara el koydu. 18 Aralık günü İstanbul Atatürk Havalimanı’na giden ve havalimanının Kargo Gümrük Müdürlüğü’ne giren sivil polis ekipleri, savcılık talimatını yetkililere gösterip, bazı şirketlere ait dosyalara el koydu. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki kargo müdürlüğünü üzerinden ithalat ve ihracat yapan 20 firmanın tüm dosyaları emniyete götürüldü. Söz konusu dosyalar içinde, kargo müdürlüğü kullanılarak gerçekleştirilen altın ithalatı ve ihracatına ait kayıtların da yer aldığı ifade edilirken, dosyaların 'hayali ihracat' iddiası çerçevesinde incelemeye alındığı öğrenildi. Söz konusu dosyalardan bazılarının içinde kargo müdürlüğü yetkililerinin bazı özel işlemler için verdikleri talimatların yer aldığı öne sürüldü."

"17 FİRMANIN EVRAK KOPYALARI TALEP EDİLDİ"

17 Aralık 2013'te başlayan operasyonla alakalı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı ne Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü'ne ne de başka bir birime polis veya savcılık baskınının kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, “Soruşturmayı yapan savcılık makamı Bakanlığımızdan soruşturma kapsamındaki 17 firmanın ithalat ve ihracat işlemlerine ilişkin evrakların kopyasını talep etmiştir. Bakanlık makamı da talep edilen belgeleri savcılık makamına Gümrük memurlarımız nezaretinde iletmiştir. Kaldı ki bakanlık müfettişlerimizin konuyla ilgili yaptığı soruşturma dosyası ve neticesi de konuyu soruşturan savcılık makamına aylar öncesinden iletilmiştir. Yapılan haber söz konusu soruşturmaya gümrük teşkilatını da dahil etme çabasından başka bir şey değildir.” denildi. CİHAN

Yorumlar