Bakanlıktan ‘Ahi Evran ve Ahilik’ konulu şiir yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Ahi Evran ve Ahilik’ düşüncesini ve değerlerini kapsayan halk şiiri yarışması başlattı.Başvuruları bugün başlayan etkinlik ile medeniyetin en önemli unsurlarından Ahilik kültürünün, günümüz şartlarına...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlıktan ‘Ahi Evran ve Ahilik’ konulu şiir yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Ahi Evran ve Ahilik’ düşüncesini ve değerlerini kapsayan halk şiiri yarışması başlattı.

Başvuruları bugün başlayan etkinlik ile medeniyetin en önemli unsurlarından Ahilik kültürünün, günümüz şartlarına göre yeniden anlamlandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlandı. Ahilik kültürünün birlik beraberlik ve dayanışma olgusunun tanıtılıp, özümsenmesi hedeflenen yarışmanın para ödülü ise 10 bin 500 lira olarak belirlendi.

Bakanlığın açıkladığı koşullara göre, yarışmaya katılacak halk ozanı ve halk aşıklarının şiirlerini ‘Halk Ozanı-Halk Aşığı’ olarak sazıyla icra edebilecek durumda olması ve gelenekten gelmeleri zorunlu. Yarışmaya katılacak ozanlar eserlerini 31 Temmuz'a kadar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne teslim edecek.

Yarışmanın katılım formları ve şartnameleri, Bakanlık web sitesinden temin edilebilecek. Yarışma sonuçları da 10 Eylül’de yine Bakanlığın resmi web sitesinden duyurulacak.

CİHAN

Yorumlar