"Bakanlıkların kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelası asacağız"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara gelmeleri halinde, “Allah’ın izniyle ilk iş olarak, bütün bakanlıkların, bütün belediyelerin kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını yeniden asacağız.

Google Haberlere Abone ol
"Bakanlıkların kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelası asacağız"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara gelmeleri halinde, “Allah’ın izniyle ilk iş olarak, bütün bakanlıkların, bütün belediyelerin kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını yeniden asacağız.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Gaziantep belediye başkan aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada gündeme dair değerlendirmede bulunan Kamalak; ülkenin siyaseten, ahlaken, ekonomide, dış politikada tıkandığını dile getirdi. Türkiye’nin kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edildiğini belirten Kamalak, “Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bizim ne hasetimiz var, ne de kasetimiz. Evet, bizim ne kirimiz , ne de kinimiz vardır. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanına tuzak kurmakla suçlayamaz.” diye konuştu.

"HÜKÜMET PARA BABALARINA 600 MİLYAR TL FAİZ ÖDEDİ"

Türkiye’nin sömürüldüğüne dikkat çeken Kamalak, hükümetin, açık bütçe ile halkın sömürülmesine aracılık ettiğini ifade etti. Kamalak, “Gerçekten son 12 yılda zengin daha zengin, fakir ise daha fakir oldu. Bankalar, 10 yılda bile kazanmaları mümkün olmayan parayı, 2 yılda kazandılar. Hükümet açık bütçe vasıtasıyla 12 yılda, para babalarına tam 600 milyar TL faiz ödemiştir. Bu, 4 tane GAP, 60 tane MARMARAY, tanesi 40 bin TL’den tam 15 milyon daire demektir.” açıklamalarına yer verdi.

"ORTALIK YOLSUZLUK İDDİASINDAN GEÇİLMİYOR"

Saadet Partisi’nin iktidara gelmeden, yolsuzluğun, usulsüzlüğün, rüşvetin, talanın, haksızlığın önlenmesinin mümkün olmayacağını vurgulayan Kamalak, şunları kaydetti: “Saadet Partisi olarak partilerin değil, düzenin alternatifiyiz. Bu düzen bozuktur. Bu düzenin değişmesi lazım. Rant var, ihaleye fesat karıştırma var, adam kayırma var, usulsüzlük var, yolsuzluk var, rüşvet var. Var da var. Şimdi buna bir de hükümet üyelerinin birbiri ardına patlak veren skandalları eklendi. Ortalık yolsuzluk iddiasından geçilmiyor.”

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Kamalak, iktidara gelmeleri halinde ilk işlerinin yolsuzluğun kökünü kazımak olduğunu ifade etti. Kamalak, seçilmeleri halinde yapacaklarını şu şekilde sıraladı: “Allah’ın izniyle ilk iş olarak, bütün bakanlıkların, bütün belediyelerin kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını yeniden asacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacağız. Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız. İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Rantsal dönüşümü değil, gerçek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Eğer, yolsuzluk olmasın diyorsan, rüşvet yenmesin diyorsan, yetim hakkına sahip çıkılsın diyorsan, kavga değil huzur istiyorsan, kutuplaşma değil, kucaklaşma diyorsan adres Saadet Partisi’dir.” Açıklamaların ardından Saadet Partisi’nin yerel seçimlerde belediye başkan adayları tanıtıldı.

CİHAN

Yorumlar